Політика (відео)

За підприємців у питанні податкових «сюрпризів» заступилися депутати (Відео)

Кілька днів тому підприємці Чернігівщини вийшли з акцією протесту проти неприємних урядових «ноу-хау».

Представники малого та середнього бізнесу області вимагають зменшення ставки єдиного податку для підприємців другої групи. Відповідне звернення вони подали до Чернігівської міської ради. Представників бізнесу повністю підтримує міська фракція партії «Наш край».

— Тільки минулого року більше 2 700 підприємців-фізичних осіб закрили власну справу. Суха статистика мовить, що 25 % працездатного населення Чернігова, на жаль, не може працювати.

Та вагома частка зайнятості населення в малому і середньому бізнесі, вона дуже важлива для Чернігова. Сподівання на те, що не зміняться ставки і буде таке навантаження і ще фізичні особи закриються, це не на користь місту.

Можна обговорювати, на скільки зниження – на 50%, 25%. Тут влада повинна зустрітися з підприємцями, обговорити питання, вирахувати можливості втрати бюджету, — Олександр Соколов, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Звернення про зниження ставки податку від підприємців чути не перший рік. Утім, раніше ситуацію вдавалось врегулювати.

— Колись ми знизили наполовину ставки податку, а за підсумками року порахувати, те, що ми планували в абсолютних величинах, ми отримали для міського бюджету більше коштів, — Олександр Соколов, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Питання зниження ставки податку для підприємців другої групи, ймовірно, виноситимуть на розгляд депутатів уже на черговому засіданні сесії, що відбудеться 28 лютого. Депутати фракції «Наш край» заявляють, що підтримають підприємців.

Ще статті по темі

Back to top button