Суспільство

Юні лінгвісти Чернігівщини зібрались на відпочинок у Количівці

Із минулого року навчальні заклади Чернігівщини беруть участь у національному проекті «Go Camps», ініційованому громадською організацією «Go Global» за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Про це ЧЕline повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Цьогоріч до нього увійшли 12 навчальних закладів області, серед них — обласна літня школа для обдарованих та талановитих дітей на базі дитячого табору.

Переможці учнівських предметних олімпіад та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, лауреати різноманітних конкурсів, фестивалів та змагань з іноземних мов відпочиватимуть в обласній літній школі для обдарованих та талановитих дітей на базі дитячого табору «Юний турист» у селі Количівка Чернігівського району.

У Міжнародний день захисту дітей відбулося урочисте відкриття першої зміни літньої англомовної школи для учнів-лінгвістів області. Святкова атмосфера та яскраві виступи дітей стали чудовим стартом літньої школи.

Безпосереднє спілкування з носіями мови — важлива умова подолання дітьми мовного бар’єру. У рамках проекту до роботи з обдарованими школярами області долучилися волонтери: працівник Європейського банку реконструкції та розвитку, кандидат географічних наук, магістр природничих наук Манчестерського університету (Великобританія) Олена Борисова та її син Олексій Варламов.

Протягом 21-го дня на юних лінгвістів чекає насичена і цікава навчально-розважальна програма: інтелектуальні ігри, творчі конкурси, спортивні змагання, майстер-класи та проектна робота. Учасники літньої школи також матимуть змогу взяти участь у цікавих культурно-мистецьких заходах та пізнавальних екскурсіях мальовничими куточками рідної Чернігівщини.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button