Суспільство

Рідний дім корупціонерів

В основі наших негараздів нездатність виборців за улесливими словами передбачити руйнівні наслідки, зокрема, корупційне знищення суспільства. Правоохоронна система намагається боротися з корупціонерами, але, в протистоянні з волевиявленням населення, добивається успіхів не часто.

Після першого обрання Геннадія Примакова Менським міським головою обласне управління СБУ разом з обласною прокуратурою зловило Примакова на хабарництві. Мабуть, населення хабарництво розцінило як прояв видатних заслуг Примакова перед громадою і на наступних виборах повторно обрало його міським головою.

Перед останніми місцевими виборами Олег Ляшко, завдяки підтримці котрого Примаков добився успіхів на попередніх виборах, відхрестився від нього і його корупційних діянь. А суд першої інстанції визнав Примакова винним і засудив до 5 років ув’язнення з конфіскацією. На жаль, зусиллями адвоката оскарження того рішення відбувається й по сьогоднішній день.

В цей час Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко організовує політичну партію Рідний дім і запрошує до неї Геннадія Примакова. Не впевнений, що Владислава Атрошенка привабили корупційні таланти Геннадія Анатолійовича, хоча і цього не виключаю. Але схильний думати, що в основі такого запрошення був розрахунок на електоральну підтримку нерозбірливого населення.

Під час суворих карантинних обмежень на центральній площі Мени з’являється агітаційна сцена, на якій пританцьовуючи під ВопліВідоплясова Владислав Атрошенко з Геннадієм Примаковим агітували голосувати за Рідний дім і його кандидатів. А офіційним організатором від Рідного дому був місцевий очільник цієї політичної сили та сподвижник Примакова Володимир Гнип. В результаті люди повірили в обіцянки і обрали, завдяки підтримці Рідного дому, Геннадія Примакова міським головою Мени, а Володимира Гнипа депутатом міськради.

Що собі ставили за мету люди під час виборів? Розвиток громад? Створення робочих місць, щоб діти до Польщі та по всьому світу не роз’їжджалися? Фонтанчики та квіточки замість розвитку? Чи, окрім ВоплейВідоплясова, в людській свідомості нічого не було?

В той час, коли люди знаходяться в ейфорії невідомо від чого, правоохоронці з сумом спостерігають за діяльністю обранців і, хоч якось, намагаються стримати їх діяльність проти інтересів суспільства.

Для приладу, розглянемопісля виборів діяльність Володимира Гнипа. Ви думаєте, він почав дбати про громаду? Ні, про свої власні інтереси. Ставши депутатом він відразу проголосував за свою маму-тещу на посаду старости. Законодавець, ох, про них окрема розмова, передбачив і у присязі, і у антикорупційному законодавстві одне – народний обранець має дбати за громаду, за суспільний інтерес, а не за власні шкурні інтереси. Якщо не так, якщо навпаки, то не має він права займати посади в державних та самоврядних структурах!

Хочу подякувати начальнику відділу в сфері запобігання та протидії корупції обласної прокуратури Юрію Максиміхінуза те, що добився справедливого судового розгляду в корупційній справі Гнипа, а також судді Чернігівського апеляційного суду Валентині Антипець за судове рішення в інтересах суспільства.

Як стало відомо, після засідання в нарадчій кімнаті суд прийняв рішення залишити в силі рішення першої інстанції, котра визнала Володимира Гнипа винним в правопорушенні, пов’язаному з корупцією. При бажанні читачі зможуть проглянути рішення в Єдиному реєстрі судових рішень коли воно там з’явиться – справа 738/846/21.

Володимир Гнип тепер змушений буде полишити посаду заступника Примакова в Менській міській раді. Але чим відповість суспільство на антикорупційну боротьбу правоохоронців? Невже знову виборами найгірших з найгірших, відбиваючись при цьому від свого і своїх дітей щастя як утопленик від берега?

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button