Кримінал (Відео)

«Автошахрайство»: на Чернігівщині жінка замовила «Ланос» і втратила заощадження (Відео)

Хотіла «Ланос» сину в подарунок, а втратила заощадження. Пенсіонерка з Городні потрапила на гачок до шахраїв.

«Прийшла СМС. Авто в кредит. Думаю, чом би не скористатися моментом? Приїжджаю в автосалон на Котах», — Ганна Лебедь, постраждала пенсіонерка, м. Городня.

Там жінці відмовили в кредиті у зв’язку з віком, але одна працівниця зарекомендувала іншу, приватну, компанію, яка допоможе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без грошей і автомобілів: чернігівки попались на хитрощах шахраїв

«Ірина Володимирівна Демченко. «Сігма Автолізинг» «Сігма». Вона вийшла, зустріла. Прийшли в офіс, дві кімнати. Вона сиділа і секретар», — Ганна Лебедь, постраждала пенсіонерка, м. Городня.

В автосалоні, де пенсіонерці запропонували вигідний кредит, запевняють: це була приватна ініціатива працівниці компанії, що орендувала приміщення в салоні. І з часом та взагалі звільнилася.

«Авто Так, Авто Просто. Їм дозволено сидіти в салонах. Колись у цій компанії працювала Демченко Ірина. Вона її консультувала. А потім звільнилась звідси. І вже потім вони здзвонились і Ірина сказала: «Приходьте, я вас оформлю», — працівниця автосалону.

Пенсіонерці запропонували заплатити   60 тисяч і лише тоді отримати в користування автомобіль. Але після першого внеску і двох місячних платежів автопродавці зникли. За словами адвоката потерпілої, дивною також є позиція правоохоронців.

«Я вважаю, що працівники поліції нас просто «динамлять». На наші заяви про перебіг справи ніхто не відповідає», — Сергій Слепченко, адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертва шахраїв: «виграв» авто і залишився без грошей

За його словами, ті без відома потерпілої закривають справу і поновлюють її лише за рішенням суду. Від початку афери вся епопея триває вже майже два роки, і старенька залишається без права на справедливість.

«Бичків ростила. Продавала. Корівку стару продала. Три худоби продала. 23 тисячі. Всього заплатила 23 тисячі. Спершу 18 тисяч і далі два рази по дві з половиною. Усього п’ять», — Ганна Лебедь, постраждала пенсіонерка, м. Городня.

У чернігівській обласній поліції так пояснили небажання займатись цією справою.

«Було встановлено, що це було не шахрайство. Компанія, яка обіцяла надати послугу, цього не зробила. Тому співробітники поліції порадили жінці звертатися до суду і в рамках цивільно-правових відносин відстоювати отримання товару, за який вона заплатила», — Юлія Ковтун, речник ГУ НП у Чернігівській області.

Так і виходить, що справу пенсіонерки «футболять» від поліції до суду і навпаки. Від кого ж вона дочекається справедливості та допомоги – покаже час.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button