Кримінал (Відео)

За місяць виготовляв понад 30 кг небезпечних психотропів на понад 12 мільйонів гривень: у Чернігові ліквідували нарколабораторію

У Чернігові затримали наркоділка, який обладнав лабораторію з виготовлення особливо небезпечних психотропів в особливо великих розмірах. Щомісячний заробіток злочинця сягав понад 12 мільйонів гривень.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Нарколабораторію чоловік облаштував у господарському приміщенні одного з автокооперативів Чернігова. Щомісяця наркоділок виготовляв понад 30 кілограмів особливо небезпечної психотропної речовини «Alfa PVP».

Під час обшуків у помешканні зловмисника виявили спеціальні холодильники, колби, штативи, градусники, скляні та пластикові ємності з хімічною рідиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські рятувальники проводять інформаційні рейди міськими пляжами (Відео)

Крім цього, правоохоронці знайшли та вилучили 15 пакетів із порошкоподібною речовиною білого кольору вагою близько 50 кілограмів, пластикові каністри з хімічними рідинами загальним об’ємом понад 250 літрів, а також речовину, що схожа на психотропи «Alfa PVP» об’ємом 17 літрів, порошкоподібну речовину жовтого кольору вагою приблизно 200 г, пластикові ємності з невідомою речовиною білого кольору, а також понад сотню набоїв до автоматичної зброї.

Правоохоронці задокументували повний цикл виробництва наркотичних засобів: від отримання прекурсорів до виготовлення психотропних речовин. Слідство встановило, що готовий наркотичний засіб наркоділок фасував і розповсюджував шляхом «мастер-кладів» та «закладок» по Чернігову й області.

Зловмиснику інкримінують статтю 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), статтю 313 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), статтю 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами).

Злочинцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Наразі триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button