Надзвичайні події (Відео)

Екстремальне очищення від гріхів: як правильно пірнати в ополонку на Водохреща (Відео)

19 січня відзначають Хрещення Господнє, свято Водохреща – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Однією з народних традицій цього свята, що насправді немає нічого дотичного до релігії, є пірнання в крижану воду. Люди вірять, що саме на Водохреща вода набуває цілющих властивостей і це допоможе позбутися хвороб. Якщо ви все ж наважилися на екстремальне очищення від гріхів і недугів за допомогою крижаної води – варто дотримуватися певних порад.

«Категорично забороняється вживати спиртні напої. З собою мати теплий і зручний одяг. Занурюватися повільно і не перебувати більше 30 секунд. Потім необхідно вдягнути теплий одяг і випити гарячого чаю», — Ніна Луценко, речниця Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

Рятувальники також звертаються до жителів Чернігівщини з проханням бути обережними поблизу водойм і не виходити на відкритий лід, адже такі розваги можуть коштувати життя.

 «Також вкотре рятувальники закликають громадян не виходити на кригу. Адже через перепад температури крига ослабла і це підвищує ризик надзвичайних випадків», — Ніна Луценко, речниця Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

Ще статті по темі

Back to top button