Надзвичайні події (Відео)

Повінь не відступає: Чернігівщині у водяній пастці (Відео)

Категорія: Суспільство

Весняна повінь, що охопила Чернігівщину та ще сім областей України, не відступає. Велика вода щодня прибуває з новою силою, затоплюючи нові території та приносячи людям дедалі більше лиха. Станом на зараз на Чернігівщині зберігається І (жовтий) рівень небезпеки – ділянка міського пляжу Чернігова, ІІ (помаранчевий) рівень небезпеки на ділянках річок Десна та Снов і ІІІ (червоний) рівень небезпеки – на ділянках Дніпра.

«Загалом підтоплені 488 домоволодінь у 12 населених пунктах Чернігівського та Корюківського районів. Зареєстровано 29 підтоплень житлових будинків у трьох населених пунктах: Мньов, Пустинки та Прохорів у Чернігівському районі. Порушене транспортне сполучення до 32 населених пунктів у Чернігівському та Корюківському районах», — Катерина Пилипенко – речниця Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, 20-21 квітня на ділянці Десни, нижче с. Розльоти в межах Чернігівської області продовжиться рівень росту води на 2-10 см за добу, з подальшим затопленням заплави, територій низки сіл, обтопленням сіл водою і порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами. На інших прирічкових територіях рівень води утримуватиметься на наявній позначці. На території області триває активна робота працівників ДСНС, які за допомогою спецтехніки надають необхідну допомогу жителям затоплених сіл. 

«Загалом для проведення робіт від ДСНС залучено 32 люди особового складу, шість всюдиходів «Богун» і 10 човнів. Працівники ДСНС надають допомогу. У перевезенні населення, доставці продовольчих товарів, продуктів харчування, медикаментів і всього необхідного. За минулу добу фахівці ДСНС перевезли 324 особи, 120 кілограмів продуктів і 300 літрів води», — Катерина Пилипенко – речниця Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

Щодня рятувальники проводять із місцевим населенням, яке страждає внаслідок повені, профілактичні бесіди, аби окреслити всю небезпечність ситуації та в разі потреби допомогти з евакуацією.

«Рятувальники рекомендують усім громадянам переїхати з підтоплених домівок, але люди наполягають на тому, аби залишитися вдома. Якщо ситуація буде критичною, ми будемо наполягати на евакуації», — Катерина Пилипенко – речниця Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button