Надзвичайні події (Відео)

Звуки смерті, життя в погребі і зруйнований район: родина з Чернігова – про війну (Відео)

Без сліз, щему в серці і розпачу на це дивитися неможливо… Сотні розбомблених осель, тисячі зруйнованих доль і ріки сліз та крові. Чернігівський мікрорайон Бобровиця фактично повністю знищений рашистами. Проклятий «рускій мір» перетворив щасливих життєрадісних миролюбних людей на згорьованих і нещасних жертв війни.

«Нас почали 27-го обстрілювати. Ось воронки. Вискочиш з погреба, якщо не свистить, то встигаєш перекурити. Води заготували, їжа була в погребі. Газу з 24-го числа не стало, світла і електрики. І досі нема нічого – так і живемо.  Будинок побитий, перегородки, вікон нема. Всередині там отакі дірки в прольотах», — Михайло Недій, житель Чернігова.

Понад місяць суцільних обстрілів, авіанальотів, бомбардувань. Весь цей час родина провела у погребі. Навіть в десятиградусний мороз довелося сидіти в холоді і темряві.

Ці люди пережили справжнє пекло. Дякувати Богу вони вижили. Хоч про жахи війни розповідають зі сльозами на очах, але відчувається, що вони нескорені і не зламані. Як і весь український народ.

Розповів Михайло Недій і про трагічні випадки. Якраз навпроти його будинку знаходиться гуртожиток, який також російські звірі стирали з лиця землі. Разом із його мешканцями…

«Ногу відірвало хлопцю. Жінку в голову поранили, дівчинці ключицю перебило і ногу поранило. А чотири люди на смерть», — Михайло Недій, житель Чернігова.

Нині родина Недіїв оговтується від війни, хоча фактично кожен шум і досі викликає паніку і страх. В цих людей вже понад два місяці немає електрики і газу. Вони чудово розуміють всю складність ситуації і готові чекати скільки треба. Єдине чого вони просять, щоб про них не забули і по можливості все ж допомогли з відновленням газопостачання та електрики. Весь біль і розпач неможливо передати словами. Та головне зараз, звичайно, це перемога, мир і відбудова нашої незламної Чернігівщини і непереможної України.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button