Політика (відео)

Стало відомо, чому не відбулася сесія Чернігівської обласної ради (Відео)


Чернігівській обласній раді забракло голосів, щоб розпочати роботу другої позачергової сесії. Із наявних 64-х депутатів прийшов лише 31. Причиною такого рішення для більшості фракцій стала непрозорість проведення першої сесії, що пройшла з численними порушеннями чинного законодавства.

«Наша фракція завжди за дотримання законності та порядності, і на сьогоднішню сесію не з’явилася тільки тому, що ми ставимо під сумнів законність минулої, першої, сесії. Це і обрання голови, і заступників. Усе було непрозоро і, на нашу думку, не зовсім відповідає чинному законодавству»,- Сергій Баришовець, керівник фракції партії «Наш край» у Чернігівській обласній раді.

Загалом порушення регламенту обласної ради умовною більшістю набуває системного характеру – питання вносяться з голосу, нівелюється процедура таємного голосування тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сесія чернігівської облради зірвалася

«Підготовка до другої сесії також не пройшла без порушень, оскільки пленарне засідання призначили на 23 грудня, тоді як проєкти рішень, які виносилися на це засідання, були надіслані депутатам лише 22 грудня ввечері»,- Микола Торбєєв, правозахисник.

Також, як зазначає правник, комісії обласної ради віддзеркалюють її роботу – окремі з них налічують лише двох-трьох депутатів.

Тому, як наслідок, так звана більшість послухала гостей сесії – народних депутатів та голову обласної державної адміністрації, і почула оголошення голови ради про скликання нового сесійного засідання.

«Сьогодні буде підписано розпорядження стосовно проведення сесії 28-го грудня»,- Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

Цей приклад сесії, яка не відбулася, показує, що бажання окремих депутатських фракцій узурпувати владу і не дослухатися до думки половини своїх колег може призвести до політичного колапсу на Чернігівщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button