Суспільство (відео)

Активності на будь-який смак: у Чернігові провели фітнес-марафон #BeActive (Відео)

Активність, рух та енергія – в Чернігові долучилися до Європейського тижня спорту. Зокрема, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка влаштував фітнес-марафон #BeActive.

«Європа святкує День фітнесу і День спорту. І наш університет має давні традиції у спорті та фізкультурі, оскільки наш факультет фізичної культури має давню історію. Серед його випускників є і кандидати в майстри спорту, чемпіони світу та Європи, Олімпійські чемпіони. І я вважаю, абсолютно зрозуміло та правильно те, що сьогодні ми зібралися в стінах нашого університету», — Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Захід спрямований на підтримку та просування переваг активного способу життя за допомогою різноманітних видів фітнесу. Для цього викладачі та студенти провели майстер класи із Zumba, Kangoo Jumps, степ-аеробіки, стретчингу та чирлідингу. Всі вони мають свої особливості.

«Zumba – це взагалі танцювальна фітнес-програма, це не якийсь певний танок, а набір різної музики, під яку ми танцюємо. Переважно це треки латиноамериканської музики, але ми розбавляємо їх і звичайними треками. Загалом тренування має такий вигляд: ми рухи не вчимо, просто приходимо і танцюємо. Я показую, в яку сторону ми рухаємося, які певні рухи треба зробити. Дівчатка кричать, пищать, насолоджуються. Тобто тренування – як дискотека. Ви прийшли, потанцювали, набралися позитивної енергії та пішли відпочивати додому. Загалом можна втратити 600 калорій за тренування. Тренування веселі, класні, драйвові та енергійні», — Анастасія Кравець, фітнес-тренер, інструктор із Zumba.

Також один із драйвових видів фітнесу – Kangoo Jumps, який у Чернігові набуває дедалі більшої популярності.

«Kangoo Jumps – дуже ефективний вид фітнесу, який сьогодні популярний у всьому світі. Є міжнародні тренери, вони проводять тренування по всьому світу, й у нас, у Чернігові, ми також проводимо. Триває це заняття одну годину, звісно, з розминкою, основною частиною та заминкою. В основній частині виконуються базові рухи, що складаються в танцювальну зв’язку, і зрештою виходить танок», — Тетяна Жлобо, міжнародний інструктор із Kangoo Jumps, кандидат педагогічних наук, доцент.

За годину таких тренувань можна втратити аж одну тисячу калорій.

«Особливість у тому, що черевики нестабільні, з ними розвивається координація. Також спеціальна система, передбачена в них, допомагає уникнути ударів об землю, коли ми робимо стрибкові вправи. Якщо ми стрибаємо в кросівках, ми дуже навантажуємо коліна, спину та всі суглоби. Якщо ми займаємося в черевиках Kangoo Jumps, то уникаємо цих негативних впливів на організм людини», — Тетяна Жлобо, міжнародний інструктор із Kangoo Jumps, кандидат педагогічних наук, доцент.

Тож не зваблюйтеся дозвіллям на дивані, а віддавайте перевагу корисним активностям, благо, у нашому Чернігові їх вистачає на будь-який смак.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button