Суспільство (відео)

Атрошенко розповів подробиці своєї поїздки до Давоса (Відео)

Через війну Чернігів нині в дуже складній ситуації. Місто самотужки не може фінансувати всі сфери, не кажучи вже про відновлення зруйнованих і пошкоджених об’єктів. Один із шляхів порятунку – пошук іноземних партнерів та інвесторів. Про це сьогодні на своїй пресконференції в Чернігові розповів міський голова Владислав Атрошенко.

«Найважливіше завдання полягає в тому, щоб показати тренд відновлення міста, не чекаючи закінчення війни. Щоб люди бачили майбутнє в Чернігові. Саме з цією метою я поїхав на економічний форум, де зібралася величезна кількість представників потужного світового бізнесу, державних керівників, міністрів, сенаторів», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

За словами очільника міста, у Швейцарії йому вдалося зустрітися приблизно з десятьма представниками потужного бізнесу та впливовими ресурсними людьми. Безперечно, не всі зустрічі увінчаються успіхом, але все ж цікаві проєкти вдалося проговорити.

«Відбулася зустріч з Алексою Чопівською – виконавчим директором Українського дому в Давосі. Питання та напрями залучення інвестицій у місто, обговорили можливості знайомства з канадським бізнесменом Джеймсом Темертеєм. Це канадський меценат, народжений в Україні, власник фонду і компанії, пов’язаної з виробництвом тепла й електроенергії», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також у Давосі під час неформального спілкування обговорили потенційну можливість інвестування в чернігівську теплову електроцентраль з урядовцем зі Швеції.

Через наслідки ворожих бомбардувань та обстріли в Чернігові реанімації потребують усі сфери: від комунального сектору до житлових будівель.

«Для комфортного життя людини потрібні вода, тепло. Далі як розставити пріоритети? Це важко. Це освіта – садочки та школи. Разом із цим це медицина. Громадський транспорт. Вивезення сміття, чистота в місті. Відповідний окремий колосальний блок – це блок відновлення та компенсації за втрачене і за частково зруйноване житло. Це державний блок», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button