Суспільство (відео)

«Бази на Щорса» в Чернігові змінять власника: орендарям треба звертатися до поліції (Відео)

Продовжуються баталії стосовно зміни власників відомих у Чернігові оптових баз, у народі – «баз на Щорса». Вже київським судом накладено арешт на все майно, й орендарі на базах повинні звертатись до поліції для визнання їх потерпілими особами.

«Клопотання про накладення арешту слідчим генеральної прокуратури відносно накладення арешту на підприємство, що знаходиться за адресою Івана Мазепи, 54. Клопотання було задоволене суддею Печерського суду м. Києва. І було накладено арешт на все майно за вказаною адресою. 1.36 – 1.57  Ухвалою заборонено здавати в оренду, іпотеку. Вчиняти будь-які дії відносно цього нерухомого майна. Тому ми просимо всіх орендарів, щоб вони звертались до поліції та мали можливість бути визнані потерпілими особами», — Людмила Антоненко, адвокат ПП «Жаквін».

Рішення про арешт відкрите, його можна побачити в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Водночас тривають суди щодо витребування майна – оптових баз, і повернення його законним власникам. Представники відповідачів від коментарів утримуються.

«Все в суді. Суд скаже, хто правий, а хто – ні», — Сергій Бабинець, адвокат відповідача.

Саме підготовче засідання проходить досить швидко. Позивачі заявляють про відведення судді, з чим не погоджуються їхні опоненти.

«Зважаючи на те, що вже було вами прийнято незаконне рішення у цій справі, тому заявляємо вам відвід», — Людмила Антоненко, адвокат ПП «Жаквін», позивача.

«Ми вважаємо, що ця заява є безпідставною», — Сергій Бабинець, адвокат відповідача.

Як підсумок суддя закриває судове засідання для розгляду відводу.

«Суд приходить до висновку, що ця заява є необґрунтованою. Справу передати до автоматизованого розподілу для визначення судді для розгляду заяви про відвід», — Ірина Косач, суддя.

Загалом, зважаючи на попередні рішення судів, найбільші оптові бази в Чернігові точно чекають зміни. Головне, щоб визначення законних власників не стало проблемою для орендарів і відвідувачів баз.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button