Суспільство (відео)

Бігацька радикалка вибиває борги силоміць: правоохоронці замовчують (Відео)

Василь Остапенко показує свої землі. По цей бік дороги ділянка вже засіяна. З іншого боку – поросла самосійною сосною. Та розчистити територію фермеру не дозволила місцева радикалка – голова Бігацької сільської ради. Чоловік зізнався, що за вирубану самосійку кілька років тому поліція разом із сільською головою погрозами та обманом виманили у фермера 25 тисяч гривень.

-Привозить, дивлюся, віддає пачку 20 і ще 5 тисяч.

Такі вимагання фермер називає спланованою акцією. Готовий доводити свою правоту в суді, та вже два роки поспіль триває слідство. Василь Остапенко переконує: поліція затягує його навмисно.

«Вона домовилась і викликала поліцію. Мені сказали, що поліція чекає її дзвінка», — фермер села Бігач Василь Остапенко.

Селяни в Бігачі переконують: голова сільської ради Ніна Шкрабуля поводиться зухвало та не боїться правосуддя, бо відкрито порушує закон.

«Дома вони продають розведений спирт як можна працівнику пити, адже він працює на агрегатах», — фермер села Бігач Василь Остапенко.

У центрі села родина Шкрабулі має власний магазин. Тут керманичку села бачать найчастіше. А гроші зі своїх боржників вона вибиває силоміць. На цю стареньку радикальна Шкрабуля накинулася просто в хаті бабусі.

«Ми винні були приходила й скандалила, штовхала, платок знімала», — мешканка села Бігач Надія Хоменко.

Та й тут пані Шкрабуля залишалася непокараною. Місцевий бізнесмен Дмитро Єсипчук показує кілька рішень Менського суду, який за усі провини голови сільської ради виносить мінімальні штрафні санкції. Останнє таке рішення – за неповідомлення про конфлікт інтересів. Голова сільської ради перераховувала кошти на рахунок свого чоловіка – радикального депутата Менської райради. У нього вона замовляла товари та послуги.

«Там було більше п’яти епізодів. І тільки адміністративна відповідальність», — підприємець Дмитро Єсипчук.

Ми вирішили з’ясувати всі обставини в самої голови сільської ради. Та, побачивши нашу камеру, вона раптово посеред робочого дня зникла з установи.

— Немає її на місці – вона поїхала на Мену.

На телефонні дзвінки вона також не відповідає.

У поліції інформації нам не надали. Тим часом селяни гуртуються та просять, аби правоохоронні органи таки перевірили діяльність одіозної Ніни Шкрабулі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button