Суспільство (відео)

«Біль і радість моя, Україно!» – в Чернігові діє експозиція відомого київського художника (Відео)

Безкраї простори України, мовчазні фортеці та козацькі хрести – в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Ґалаґана діє виставка живопису Андрія Кулагіна під назвою «Біль і радість моя, Україно!».

«Виставка акварельних і пастельних робіт, експозиція налічує 20 картин. Нею автор хотів підкреслити та показати свою любов до України, хоч він сам народився в Семипалатинську (нова назва – Семей), що в Казахстані, навчався там, але вже давно мешкає в Києві. Свою творчість він представляє не тільки цією виставкою, у нього є ще й живописні твори. А ця виставка встигла побувати вже не в одному музеї», — Катерина Шульга, завідувачка науково-освітнього відділу Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Ґалаґана.

Андрій Кулагін – не лише художник, він – автор статей і книжок із християнської етики, творець міжнародного онлайн-університету образотворчого мистецтва, який відомий далеко за межами України. Уперше з Чернігівським обласним художнім музеєм співпраця розпочалася минулого року, під час відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Тоді чернігівцям представили роботу Андрія Кулагіна, на якій було зображено, як Іван Кавалерідзе працює над створенням пам’ятника Григорію Сковороді.

«Він зумів об’єднати ці теми, був ювілей Сковороди та ювілей Кавалерідзе, і отакий мандрівний проєкт із київського музею-майстерні І. Кавалерідзе подорожував Україною, одним із перших прийняв виставку Чернігів. І звідти почалися ниточки співпраці. Директор Олександр Юнін підказав нам, що є чудова виставка, яка актуальна в наш час, яка зараз має показувати красу та природу нашої України, наші історичні місця, які зараз руйнує війна», — Катерина Шульга, завідувачка науково-освітнього відділу Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Ґалаґана.

Експозиція діятиме в Чернігові до кінця серпня, тож музей запрошує чернігівців і гостей міста переглянути яскраві та чутливі роботи автора, сповнені любові до України та її історичної спадщини. Музей працює щодня з 10:00 до 18:00, середа – вихідний.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button