Суспільство (відео)

Чернігівські бібліотеки поповнились яскравими та сучасними дитячими книжками (Відео)

— За кілька метрів від дівчинки галопом проскакав гнідий жеребець.

Юна Фаїна з захопленням читає новеньку книжечку про пригоди її улюблених поні. Тепер знайти вподобану оповідку дівчинка зможе на полицях чернігівських бібліотек. Адже 68 сучасних дитячих книжок передали до фонду міської централізованої бібліотечної системи в рамках проєкту «Ліга книжкових доброчинців».

«До нашого Благодійного фонду звернулася директорка бібліотеки пані Ганна, тому ми разом із нею вирішили, що сучасна література для діточок буде дуже доречна», — засновниця БФ «Раданиця» Оксана Ровник.

Під час добору літератури керувалися лише побажаннями дітей. За словами директорки Ганни Пушкар, усі замовлені книги – це ті автори та тексти, по які дітлахи та підлітки записуються в бібліотечні черги та читають із величезним захопленням.

«Я дуже хочу подякувати директорці пані Ганні. Вона спілкується з дітками, дуже добре орієнтується в смаках сучасних діток, тому вона порадила, ми це погодили і зробили такий внесок у наше місто і в розвиток наших діточок. Бо дітки – це наше наступне покоління українців», — засновниця БФ «Раданиця» Оксана Ровник.

«Ліга книжкових доброчинців» – проєкт, що має наповнити полиці чернігівських бібліотек сучасною яскравою літературою. Долучитися до нього можуть всі небайдужі, просто подарувавши книгозбірні свою улюблену сучасну літературу.

«Мені дуже хотілося б попросити долучитися до цієї акції інших благодійників і свідомих громадян.

Щоб ви принесли і залишили це для бібліотеки, для наступних поколінь.

Я вважаю, що це був би чималий внесок у нашу Перемогу. Слава Україні!», — засновниця БФ «Раданиця» Оксана Ровник.

Умови проєкту «Ліга книжкових доброчинців» прості: даруйте те, що самі любите читати та чим хотіли б поділитись із навколишніми. Спільними зусиллями нам вдасться створити фонд книжок, що буде здатен зацікавити різні покоління читачів.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button