Суспільство (відео)

Чернігівські коти святкують свій день (Відео)

Ласкаві й ніжні, м’які й теплі — коти живуть поруч із людиною вже понад 10 тисяч років, і сьогодні вважаються одними з найпопулярніших домашніх тварин. Любов до мурчиків стала настільки сильною, що для них навіть вигадали окреме свято — Всесвітній день котів, і почали відзначати його в перший день весни.

«Нещодавно дослідники підрахували, що на Землі живе близько півмільярда домашніх кицьок. Двоє із них – Люся і Тайсон – прописалися в Чернігові», – Альона Макаренко, журналіст.

Народжені безхатьками, ці вусаті на своє щастя зустріли людину, яка відчинила для них двері власного дому та серця.

«Один від волонтерів, кішечку ми теж знайшли за оголошенням – безкоштовно роздавали котиків. Побачили й теж взяли таке чудо собі в родину», – Марія Домашенко, власниця двох котів.

Марія розповідає, що кожен кіт має власний особливий характер, а от подружка Юкі у них – спільна. Метис хаскі до сусідства з котами, здається, не має жодних претензій.

«Люся у нас хоч і безпородна, але має такі королівські замашки – спить сама… А от Тайсон і Юкі дуже часто сплять разом, він на неї залізає, перевертається, а їй байдуже. Вони так і сплять буває дуже часто», – Марія Домашенко, власниця двох котів.

Учені довели, що ці тварини лікують людей від деяких хвороб і навіть продовжують життя своєму господарю. Відтак називають котів своєрідними домашніми лікарями. Марія слова науковців підтверджує, адже встигла перевірити здібності своїх хвостатих на практиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матроскіни святкують: чернігівці розповіли про своїх улюбленців

«От, наприклад, у моєї мами дуже часто ноги болять, і наша кішка, оскільки вона старша, з них майже не злазить. І в мене був випадок зурочення, піднялась висока температура, то вона зі мною ніч поспала – і як рукою зняло. Тобто вони дійсно лікують, вони відчувають», – Марія Домашенко, власниця двох котів.

Всесвітній день котів — це ще одна нагода попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять вашу увагу та ласку. Принаймні Люся і Тайсон сьогодні точно святкуватимуть.

«Ми всі знаємо дати, коли з’явилися в нас наші улюбленці, влаштовуємо міні-день народження, і свята такі, як сьогодні. Звісно, будемо давати якісь смаколики», – Марія Домашенко, власниця двох котів.

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button