Суспільство (відео)

Чернігівським мамам можуть призупинити виплату дитячих коштів (Відео)

Вони відкриють кожну шафу у вашій квартирі, зазирнуть під матраци й оглянуть продукти у холодильнику. Під пильною увагою соціальних працівників, як того вимагає Міністерство соціальної політики, мами і те, на що вони витрачають державні кошти, які їм виплачують на дітей.

«Я це роблю 100%, бо я не довіряю клієнтам. Я маю сама пересвідчитися, що дитина має що вдягнути, що вона спить на чистих простирадлах, що її постіль не просякнута сечею. А я таких бачила і неодноразово… і що дитина має що їсти», — розповідає директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинка отримала спецприз на конкурсі “Яскраві діти України”

Така пильна увага стосується лише мам, чиїм діткам ще не має трьох років, і мам-одиначок. Їх перевірятимуть вибірково. Саме так держава вирішила дізнатися, чи чесні перед своїми дітьми їхні батьки. Про це на розширеній ранковій нараді у Чернігівській міській раді наголосила Людмила Мазур – начальник міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Саме на це відомство покладені функції контролю.

«Серйозна проблема. Вже виникла нагальна необхідність, щоб контролювати те, як наші мамочки використовують державні кошти, чималі кошти», — продовжує директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Мазур.

Санкції для матусь за недотримання умов витрачання дитячих коштів – серйозні. Виплати можуть призупинити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці хочуть, щоб їх діти жили за кордоном – соціологи

«Призупинення так, на певний час, щоб родина зрозуміла, що страждає дитина, і вони включили відповідальність щодо власної дитини і родини. Держава цього не дозволяє», — зазначає директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Мазур.

Перелік із прізвищами мам, до яких навідаються соціальні працівники вже цього року, вже складений в управлінні праці та соціального захисту населення. Перевірки будуть вибірковими. До речі, їх робитимуть не вперше. Міський центр уже має певну статистику – приміром, торік обстежили 415 сімей. У 2016-му – 152.

 Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button