Суспільство (відео)

Чи готовий Чернігів до впровадження електронних квитків у громадському транспорті (Відео)

Корейська корпорація представила в міській раді проект «Електронний квиток». Міська влада хоче запровадити нову систему в Чернігові. Проект передбачає безготівковий розрахунок у громадському транспорті, зокрема в тролейбусах.

Розрахунок за проїзд здійснюватиметься електронною або навіть банківською карткою (за один дотик).

Про це детальніше розповість депутат Чернігівської міської ради Сергій Вакуленко.

«Що таке «електронний квиток».

-Електронний квиток передбачає,що в людини буде карточка. На неї кластимуть певні кошти, і людина нею розплачуватиметься в транспорті. Як буде з пенсіонерами, дітьми – наразі ще невідомо.

Примусити людину оформити цю карточку неможливо. Створювати людям дискомфорт у проїзді теж неправильно. Це питання треба вивчати й неодмінно враховувати наш менталітет.

Як українці ставляться до електронних розрахунків

-У європейських країнах 90 відсотків усіх фінансових операцій проводиться через пластикові картки. Це вже дуже розвинено, людям вселяли це протягом певного періоду. Від готівки вони відійшли вже. У нас в Україні, навпаки, тільки 10 % людей користуються електронними картками. Люди користуються живими розрахунками.

Яка вартість впровадження «електронного квитка»

-Ця система коштує від 7 мільйонів доларів. Мені здається, що актуальніше ці кошти витратити на оновлення рухомого складу. У ті тролейбуси, які їздять, б’ються струмом, розвалюються на ходу, ставити сучасні технологи, думаю, це неправильно. Треба думати, як правильно вкладати ці кошти.

Ще статті по темі

Back to top button