Суспільство (відео)

Дітлахи з Чернігова продають саморобне печиво та піцу і передають гроші ЗСУ (Відео)

На одній із вулиць Чернігова, поряд із дорослими продавцями, свою невеличку «точку» встановили двоє друзів – Саша та Маргарита. Тут вони продають домашню випічку, компот і безпрограшну лотерею. Невеличкий стартап приносить малечі гроші, які вони перераховують на потреби ЗСУ. Ідейним натхненником стала сестра Маргарити, а ще вона разом із мамою Олександра випікають продукцію.

«Моя сестра одного разу спекла піцу і сказала: а давай збиратимемо на гроші ЗСУ – будемо продавати піцу, печиво, компот. Моя мама кекси пече, от ми і продаємо. Збираємо на ЗСУ. Вважаю, це хороша справа. Моя мама ставиться дуже добре до цього, вважає, що це дуже хороша справа. Моя мама теж так думає», — Олександр Квакша та Маргарита Драгун – юні волонтери.

Зароблені гроші малеча чітко ділить на частини – щось іде на закупівлю продуктів для нових партій випічки, щось – на власні дрібні потреби, але більшу частину дітлахи, звісно, відправляють на рахунок ЗСУ.

«Ми відправляємо більшу частину: половину на продукти – щоб ще готувати і трішки нам – на морозиво і на печиво», — Олександр Квакша та Маргарита Драгун – юні волонтери.

Загалом дітлахи працюють більше як тиждень. За цей час їм вдалося заробити приблизно 500 гривень, та вони вважають це лише початком.

«Десь 300 гривень, ті, що ми переслали. Десь, може, 500, і ще будемо пересилати. Це ще + мої, я не пересилав ще», — Олександр Квакша та Маргарита Драгун – юні волонтери.

Якщо йтимете повз дітвору, постарайтеся щось у них придбати, адже навіть 5-гривневий внесок не буде зайвим для наших захисників.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

 

Ще статті по темі

Back to top button