Суспільство (відео)

«Гріхи» молодості: як Держпродспоживслужба захищає права чернігівців (Відео)

Фітосанітарна безпека і безпека харчових продуктів, контроль насінництва та розсадництва, захист прав споживачів і багато іншого – всі ці широкі повноваження отримала молода структура Держпродспоживслужба. Що про неї знають чернігівці і чи захищає вона їхні права, ми поцікавились у них самих.

— Уперше чую. Ніхто моїх прав не захищає в жодному разі.

— Та щось таке чув, але я цьому не вірю.

— Ні, ні, ні. Державною в цей час, ні, звісно.

Із серпня минулого року ми намагалися зустрітися з її керівником Сергієм Чаплієвим, але марно. Під час цього візиту нам також не вдалося застати його на роботі, оскільки він брав участь у реорганізації сільгоспінспекції області.

— Зараз активно відбувається передача сільгосптехніки, і саме Сергій Олександрович має ретельно стежити за цим процесом, — Наталія Пушко, секретар із зв’язків зі ЗМІ Держпродспоживслужби Чернігівської області.

Натомість нас зустрічала ціла делегація представників різних напрямів служби. Розказали про процедуру захисту інтересів чернігівців, що виявилась не такою вже й простою. Наприклад, навіть відеофакт порушення всіх санітарних норм продавцем шаурми не є підставою щось робити. Обов’язково має бути письмове звернення. А перевірка суб’єкта господарювання тільки після погодження з керівництвом у Києві.

—   Людина, яка це бачила, може звернутися з письмовою заявою до головного управління Держпродспоживслужби, потім комісійно можливо в складі. Після погодження з Києвом зроблена перевірка, — Наталія Вербицька, в. о. начальника відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Держпродспоживслужби Чернігівської області.

— У 2016-му ми тільки створилися. Ми навчаємося всі разом працювати. Розумієте, — Ірина Захарченко, завідувач сектору правового забезпечення Держпродспоживслужби Чернігівської області)

Ще одна причина бажання зустрітися з Сергієм Чаплієвим, окрім роботи його відомства, — це намагання прояснити його статки, оскільки до редакції надійшли фото будинків, що нібито йому належать, і запевнення, що отримані вони були не зовсім чесним шляхом.

До речі, інформація про нерухомість, а також про ще майже три гектари землі в Чернігові, зареєстровані на його та членів його сім’ї, виявилась не такою вже прихованою – усе це він зазначив у своїй електронній декларації.

Ще статті по темі

Back to top button