Суспільство (відео)

«Громовий амулет»: у Чернігові презентували книжку фентезі (Відео)

У Чернігові відбулася презентація книжки «Громовий амулет». Авторка – місцева письменниця Олена Терещенко. За жанром «Громовий амулет» – це пригодницька повість для підлітків у стилі фентезі. Головній героїні – 12 років. До речі, її прототипом стала донька авторки.

«Від написання до видання минуло п’ять років. П’ять років тому ця книжка перемогла на конкурсі «Коронація слова». Рукопис тоді називався «Скарб вікінгів». Ми одразу уклали договір із одним з українських видавництв великих», — Олена Терещенко, письменниця.

Загалом це вже п’ята книга Олени Терещенко. Проте через низку обставин книжка була видана не одразу. А потім розпочалася повномасштабна війна, і редактуру книжки взагалі призупинили. І лише цього року вона побачила світ.

«Це перша презентація в Чернігові, оскільки до цього було представлення в Чернігові на радіо і телебаченні. Також було представлення для телеграм-каналу видавництва в Києві. А от власне презентація з гостями запрошеними, то це вперше в Чернігові», — Олена Терещенко, письменниця.

У книжці дуже динамічний сюжет. Тому однією з мрій Олени Терещенко є екранізація повісті.

«Книга власне про археологічну експедицію. Надихнуло те, що я, по-перше, сама за освітою історик, а чоловік мій – археолог, тому я добре знаю реалії археологічних експедицій. І також там згадується фестиваль історичної реконструкції «Коровель», який у нас десять років відбувався в Шестовиці. Тому, так би мовити, це знайомі чернігівцям реалії, але представлені у фантастичному ключі», — Олена Терещенко, письменниця.

Книжка вже є у фондах бібліотек Чернігова. Також цю літературну цікавинку можна придбати в міських книгарнях.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button