Суспільство (відео)

Із церкви – на дільницю: чернігівці не поспішають іти на голосування (Відео)

День другого туру виборів у Чернігові стартував спокійно та без порушень. Дільниці відкрилися вчасно – рівно о 8-й годині. Голови дільничних виборчих комісій кажуть, що людей небагато.

«О 07:15 ми почали зібрання. Опломбували кабінки, видали бюлетені, видали списки. Все добре, відкрилися вчасно. Прийшли голосувати приблизно 10 осіб на 8-му ранку», — розповідає Тетяна Киричківська, голова ДВК №740985.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші вибори депутатів в ОТГ: Центрвиборчком назвав дату

«Дільниця відкрилася в повній готовності. Члени зайняли свої місця. Сейф був зі стрічкою непошкодженою. Все в нас гаразд, усе працює. Усе відмінно», — зазначає Таміла Суркова, голова ДВК № 740986.

Голосування припало на Вербну Неділю, тому на дільницях можна бачити чимало людей з освяченою зеленню. Та, попри справи церковні, вони не забувають виконати і громадянський обов’язок.

«Я голосую за зміни на краще в нашій країні, за відсутність олігархів і взагалі, щоб мої діти жили в достойній багатій Україні».

«Ну, хоч би щоб не гірше було».

«Щоб був мир, було благополуччя, було в нас усе добре в Україні. Щоб ми не були найбідніші».

«Щоб люди могли жити, а не виживати. А то зараз вони виживають. Особливо такі, як я, і пенсіонери».

«Щоб зарплати були нормальні, пенсії. Щоб жили й раділи».

«За зменшення тарифів, за медичну нову реформу, за те, щоб життя стало кращим».

«Що все покращилося в нас. Сподіваюсь, а там – не знаю».

«Я проголосую за європейський вибір».

На дільницях розповідають, що голосування відбувається у штатному режимі. Попри побоювання, всі комісії зібрані в повному складі. А задля безпеки виборців на дільницях чергують поліцейські та надзвичайники.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button