Суспільство (відео)

Катавасії довкола КП «Теплокомуненерго»: відбулося засідання виконкому ЧМР (Відео)

«Надати згоду комунальному підприємству Чернігівської міської ради «Теплокомуненерго» на укладання будь-яких договорів» – таке рішення погодили на черговому виконкомі в мерії.

Отже, відтепер новостворене комунальне підприємство Чернігівської міської ради має відповідні повноваження, аби укладати договори без відповідної підзвітності – у вигляді ухвалення рішень на засіданнях виконкомів або ж сесій. У проєкті рішення фактично так і написано: «надати згоду на укладання будь-яких договорів».

«Чому «будь-які»? Якщо «Нафтогаз трейдинг» як державна компанія встановить будь-які інші договори і ми будемо змушені купити природний газ за їхніми цінами, то щоб не звертатися повторно щодо всіх договорів до виконкому, просимо встановити саме таке реагування», — заступник директора КП «Теплокомуненерго» Павло Руденок.

Разом із тим відтепер «Теплокомуненерго» має і дозвіл на попередню оплату товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти у 2023 році.

«Попередня оплата передбачена нам для можливості проходження опалювального сезону без зривів і можливості сталого проходження.

На попередньому виконкомі вам було надано доручення щодо того, аби розробити окремий проєкт, щоб більше не звертатися за кожним окремим договором із приводу попередньої оплати, як цього вимагають інші контрагенти від нас», — заступник директора КП «Теплокомуненерго» Павло Руденок.

Утім, повністю позбутися контролю не вдалося – звітності й аналізу документації від представників «Теплокомуненерго» вимагає Чернігівська міська військова адміністрація.

«Якщо дуже хочеться, то щоб не блокувати роботу підприємства, ми цього не допустимо, але нехай погоджує. Та якщо будуть затримки, ви, будь ласка, повідомляйте мені, я буду публічно говорити про це чернігівцям, через що це відбувається», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

І на завершення виконкому – вже типові проблеми від комунального «Теплокомуенерго». Під час засідання член виконавчого комітету ЧМР Вадим Антошин повідомив, що наразі не всі комунальні підприємства міста підключені до опалення. Як наслідок – обігріваються вони за рахунок електроенергії, що впливає на їхні витрати, які, як відомо, покриваються з бюджету міста.

«До мене звертаються люди, організації, й у своїй організації я цей шлях пройшов, ми договір уклали, в нас все добре. Але є такі випадки в місті, коли потрібно, я вважаю, спростити процедуру укладення договорів.

Є перелік організацій. Можна не чекати, що ці організації звернуться, можна піти до них, наприклад», — член виконавчого комітету ЧМР Вадим Антошин.

Павло Руденок, заступник директора КП «Теплокомуненерго», під час засідання виконкому пообіцяв виправити цю проблему найближчим часом. Чи буде це так – зрозуміємо згодом.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button