Суспільство (відео)

Коптер для захисників: 1-ша окрема танкова Сіверська бригада потребує нашої допомоги (Відео)

Чернігівці активно підтримують своїх воїнів-захисників, зокрема постійно тримають зв’язок із легендарною 1-ю окремою танковою Сіверською бригадою. Зараз захисникам дуже потрібен новий квадрокоптер, бо наявний вони втратили в бою, тож волонтери оголосили збір для придбання «пташки».

«Нещодавно до нас звернувся один із підрозділів 1-ї окремої танкової Сіверської бригади з проханням придбати їм цю пташку – квадрокоптер DJI Mavic 3. Раніше в них була одна, яку ми передавали, але кляті вороги знищили її. Зараз воїни перебувають на фронті і їм конче потрібні ці очі, аби подивитися. де просуваються росіяни, де треба скоригувати вогонь артилерії чи танковий вогонь», — Олександр Ясенчук, волонтер, керівник благодійного фонду «Захистимо Україну».

До збору долучилися небайдужі чернігівці, підприємці та музиканти. Одна з таких – відома чернігівська співачка Ольга Швед, яка організувала благодійний музичний вечір, на якому зібрали близько двох тисяч гривень.

«Я давно хотіла зробити щось для чернігівських воїнів. І запитала Сашка, я давно знаю його, тому що з 2014 року він волонтерив, і ми активно долучалися до ініціатив. Він і написав, що зараз треба зібрати кошти на Мавік 3, тому ми організували такий спонтанний невеличкий вечір. Але, я вважаю, нам вдалося зібрати непогану суму як для тієї кількості людей, які прийшли. Ще також нам скидали кошти онлайн. Тому, я думаю, недарма точно», — Ольга Швед, співачка та автор пісень гурту «Голос Душі».

Збір ще триває, тож усі охочі можуть долучитися до збору коштів. У разі, якщо коштів зберуть більше, ніж потрібно, волонтери обіцяють придбати додаткові батареї для коптерів, а також необхідне зимове обмундирування. Всі подробиці можна дізнатися на Facebook-сторінці Благодійного фонду «Захистимо Україну» або на сторінці Олександра Ясенчука.

Допомога захисникам на дрон та тепловізор:
Українська картка «ПриватБанк» :5363542011719482
Donation in USD: ACCOUNT: 4731 2191 1916 9849

Donation on EUR: 5168 7456 0770 3813

MoneyGram: Oleksandr Yasenchuk tel. (063)236-18-03

PayPal: [email protected] #БФЗахистимоУкраїну

https://www.facebook.com/groups/873847672672922/?mibextid=6NoCDW

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button