Суспільство (відео)

Ковзанки Чернігова: як працюють найпопулярніші місця для зимових розваг (Відео)

Ковзанки – це мало не найпопулярніші місця для зимових розваг чернігівців. Наша знімальна група відвідала дві найбільш відомі в місті. Спершу завітали до тієї, що біля одного з чернігівських торгових центрів. Тут катаються як дорослі, так і діти. Наприклад, Олександр відвідує ковзанку у будь-який вільний час.

«Так працюємо, а коли вільні – тоді йдемо. Вдень краще, менше людей, можна добре покататися. Зранку найкраще, людей мало», — Олександр, відвідувач ковзанки.

Цього разу він прийшов із родиною. Каже, що сам уже втомився кататися, а от доньку Ірину та хрещеника Богдана неможливо відірвати від цієї розваги.

«Цього року ми вперше. Взагалі нормально, сподобалося. Мало народу, ковзанка велика, музика. Атмосферно, класно».

Костянтин із донькою також цього року вперше прийшли на ковзанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковзанка біля Ялівщини і зимові реалії на Стрижні (Відео)

«Калюжі є. Ковзани гальмують на калюжах. Цього року вперше. Не вистачає часу, щоб часто ходити, та й погода така, що то сильний мороз, то дощ», — Костянтин, відвідувач ковзанки.

«Я десь два роки тому була вже, а потім не ходила, а тепер от вперше», — Даша, відвідувачка ковзанки.

В адміністрації ковзанки розповіли, що найбільше людей сюди приходить у святкові та вихідні. За день її відвідують приблизно 300-350 осіб. Тому для зручного катання сюди радять приходити в будні до обіду.

«Увечері приблизно 70-80 осіб на майданчику є. Як таких обмежень немає, але для безпеки на людину передбачено 8 м2 льоду. Щоб не було навантаження на лід, для безпеки ми намагаємося дотримуватися цих норм», — Артем Лутченко, адміністратор ковзанки ТРЦ «Голлівуд».

Не меншою популярністю користується ковзанка в Центральному парку культури та відпочинку. Чимало чернігівців приходять із дітьми.

«Я прийшла з донькою вдруге цього року. – Як вам ковзанка, якість катання? – Якось так, поки тяжко. Не зовсім зручно ковзани взувати. З льодом усе чудово, настрій нормальний. Усе добре», — Ольга, відвідувачка ковзанки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні з’явилася ковзанка (Фото)

А от Тетяна Андріївна привела сюди двох онуків. Наймолодший Ярославчик уперше став на ковзани.

«Уперше пішов. – До цього катався на ковзанах? – Ні. – Він на роликах вміє гарно кататися, а на ковзанах дуже хотів, то я його привела. Це його дебют сьогодні. Навіть пінгвінчика не захотів узяти», — Ярослав, відвідувач ковзанки.

У когось романтичний вечір з активними розвагами, як от у Ярослава та його дівчини. Він каже, що цього року це його перший візит на ковзанку.

«Усе подобається, щоправда, дощ сьогодні, трохи невчасно прийшов. А так усе супер, усе класно. Ціни влаштовують. Часу накататися вистачає. Ковзани зручні, все влаштовує», — Ярослав, відвідувач ковзанки.

Адміністратор ковзанки розповів, що справжній аншлаг на ковзанці спостерігали 1, 2 і 3 січня. Тоді тут була максимально можлива кількість людей.

«Із кінця грудня і ось по ці вихідні – це найбільший наплив. Усе залежить від дитячих канікул та погоди. У будні, коли особливо діти вже в школі, то, звісно, менше. Увечері починають сходитися люди. Торік, у зв’язку з коронавірусом, у нас було на 10 м2 одна людина, тобто до 80-100 осіб на поле запускаємо», — Клім Сафонов, адміністратор ковзанки в Центральному парку культури та відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці запрацювала громадська ковзанка

Ціни на послуги ковзанок дещо відрізняються. Та на обох можна скористатися деякими знижками.

«Ціни на прокатні ковзани, як дитячі, так і дорослі, 80 грн за годину. Зі своїми ковзанами – 60 грн за годину. Теж як дитячі, так і дорослі», — Артем Лутченко, адміністратор ковзанки ТРЦ «Голлівуд».

«100 грн дорослий, 80 грн дитячий. Якщо групи дітей заходять, то ми робимо по 60 грн. Ми беремо за лід, за те, що його обслуговуємо, хоча ковзани в нас хороші, всі чеські. Китайські ковзани розвалюються швидко. Народ не береже чуже», — Клім Сафонов, адміністратор ковзанки у Центральному парку культури та відпочинку.

Ковзанка біля ТРЦ працює з 12-ї години дня до 10-ї вечора, в будні. На вихідних та у святкові дні вона розпочинає роботу з 10-ї. У центральному парку культури та відпочинку – з 10-ї до 22-ї години.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button