Суспільство (відео)

Критика телемарафону, «паралізовані» гуманітарні автобуси і скарги Волока: головне з наради ЧМР (Відео)

У Чернігові 5 квітня відновлять гаряче водопостачання у 21 будинку, в яких минулого тижня розпочались планово-попереджувальні роботи. Зокрема, це будинки по вулицях Генерала Пухова, Захисників України та проспекті Грушевського. Проте чи довго в Чернігові ще буде постачатись гаряча вода в будинки наразі невідомо.

«Постачання гарячої води буде 100% здійснюватись до 15 квітня. Чому я називаю цю дату? Тому що наші підприємці отримують газ за спеціальними умовами, ці спеціальні умови визначені в постанові Кабінету Міністрів. Дія цієї постанови закінчується саме 15 квітня. Це постачання газу за спецціною, за пільговою ціною, відповідно за якою підприємство виробляє теплову енергію для потреб населення», — Олексій Щербина, голова правління АТ «ОТКЕ».

Постачання гарячої води буде неможливим без подовження дії цієї постанови.Аби подовжити її термін підприємства міста, що постачають гарячу воду абонентам, вже підготували відповідне звернення до Кабінету Міністрів. Таке звернення Олексій Щербина попросив підготувати і місцеве самоврядування.

29 березня в Чернігові вимкнули теплопостачання, проте наразі продовжують отримувати тепло лікарні та садки міста.З приходом весни в місті розпочалось прибирання, але жителі жаліються на його неоперативність та якість.

«Хочу завірити всіх, якщо нас погода не підведе. Не буде там значних дощів. То до 1 числа миприберем всі вулиці. Ту ж саму Подусівку, і Шерстянку», — Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528».

Окрім прибирання комунальники вже готують дороги міста до ямкового ремонту.

«Ми вже підготували на сьогодні це Привокзальна площа і сюди в сторону центру, миповирізали все, що можливо», — Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528».

Проте асфальтні заводи свою роботу розпочнуть не раніше 10 квітня. Тому містянам доведеться щонайменше більше тижня об’їжджати ці вирізані ділянки.Руслан Волок на нараді повідомив і про затримку заробітної плати бригаді дорожників. Йдеться про майже 1,5 мільйона гривень на заробітну плату та на матеріали. Традиційно винних знайшли у міській військовій адміністрації.

«Ми «АТП-2528» з 1 січня по сьогоднішній день не отримали жодної копійки за асфальто-бетонування. Проблема в тому, що нам не затверджують платіжки. – Хто? – Я думаю, що це скоріш за всевійськова адміністрація. – Військова адміністрація в нас вже великий дорожник», — Руслан Волок, начальник КП «АТП-2528».

Також начальник «АТП-2528» повідомив, що наразі не заплатили і за 2 універсальні автомобілі, які придбало підприємство того року.

Цікава ситуація з автобусами, яке Чернігів ще минулого року отримав від закордонних благодійників. Надавались вони місту як гуманітарна допомога. Тому аби ці автобуси стали на маршрути, треба змінити відповідне положення.

«Зараз в Законі сказано, що вся гуманітарна допомога, яка отримана містами неможе використовуватись там де є комерційний інтерес. Відповідно це і по котельням можуть бути питання, і по генераторам можуть бути питання. Є проєкт змін до постанови Кабінету міністрів, але цей проєкт завис в Мінфіні», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Чому ці моменти обговорюють лише зараз – питання.

Значну увагу на нараді зосередили на заборгованості за комунальні платежі.

«3 млн 900 тис грн становить заборгованість за гарячу воду та опалення, майже 2 млнгрн. –холодна вода, 1 млн 425 тис грн – утримання будинків, вивіз сміття – 497 тис.», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал».

Як зауважив Сергій Малявко, частина з цих пільговиків дійсно через низку причин не може сплати комунальні платежі, про те є й ті, які і не збирались цього робити.

«На жаль, держава передбачила монетизацію, але не передбачила відповідальності. Якщо всубсидіях, то потім субсидія не виплачується, якщо є заборгованість. То в масштабах країни – цеможуть бути сотні мільйонів, якщо не мільярди», — Сергій Малявко, директор КП «Чернігівводоканал».

І вже традиційно наприкінці наради від проблем у місті Олександр Ломако плавно перейшов до критики загальнодержавного рівня.

«Я не припинив це говорити. Що 2 млрд чи вже більше, чим два млрд. який держава витрачає на єдинийтелемарафон, його треба закрити нафіг, його ніхто не дивиться, цю пропаганду. І ці 2 млрд термінововідправити на будування фортифікаційних споруд для утримання ворога», — Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Як і минулі рази – критики міжнародних масштабів на нараді в Чернігові не лунало.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button