Культура (Вiдео)Суспільство (відео)

Легенди та міфи Чернігова: відкрилася виставка тематичних дитячих робіт (Відео)

Славнозвісні золотоверхі чернігівські храми, сюжети місцевих легенд і пейзажі міста – усе це яскравими барвами на своїх полотнах зобразили найменші жителі міста-героя.

«До Дня міста Чернігова ми представили виставку творчих робіт на тему «Легенди та міфи Чернігова». Щоб привернути увагу містян до цієї теми та більше розкрити історичний потенціал нашого міста», — Марія Рибіна-Ткач – директор чернігівської дитячої художньої школи.

За словами директорки дитячої художньої школи, відвідувачі виставки неабияк цікавляться історіями, закладеними в картини. Адже не всі сюжети їм відомі.

«Сьогодні вже ми неодноразово розповідали про Дуніна-Борковського. Люди цікавляться, дізнаються», — Марія Рибіна-Ткач – директор чернігівської дитячої художньої школи.

Серед авторів робіт – діти від 10 до 15 років. Як каже пані Марія, кожна робота обдумана та виважена. Адже перш ніж узятися за пензель, вихованці уважно вивчають історії, з якими працюватимуть.

«Обирають самостійно. Вони читають, знайомляться, спілкуються з викладачем, радяться. І вже потім створюють сюжет, аби максимально розкрити суть легенди», — Марія Рибіна-Ткач – директор чернігівської дитячої художньої школи.

Працюватиме виставка до 25 вересня. Тож поглянути на легенди та міфи Чернігова через сприйняття дітей буде можливість й у вихідний день.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button