Суспільство (відео)

Леонід Кучма в Чернігові розказав про секрети молодості, Крим і президентські вибори (Відео)

Уже традиційно напередодні Дня вчителя до Чернігівського національного технологічного університету завітав другий Президент України Леонід Кучма. Зустрічали почесного гостя хлібом, сіллю та піснями.

«Сивий, сивий туман над рікою».

Особливу увагу Чернігівщині приділяє, тому що тут народився і виріс – у селі Чайкине Новгород-Сіверського району.

«Це рідна земля Чернігівщина. І звідси я їду на могилу матері», — говорить Леонід Кучма, другий президент України.

Мета візиту – вже восьмий рік поспіль нагородити студентів університету, які щорічно отримують підтримку від благодійного фонду Леоніда Кучми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма у Чернігові розповів про особливий статус Донбасу

«Ми трішки переживаємо. Але це для нас дуже велика честь і ми дуже щасливі отримати цю нагороду», — зазначає Юлія Ленько, стипендіат фонду Леоніда Кучми.

«Нагорода за активну участь у житті міста, у житті університету. Волонтерську діяльність. Наукову роботу», — перераховує Анна Гарішина, стипендіат фонду Леоніда Кучми.

«Я брав участь у конференціях, олімпіадах. Зайняв перше місце на всеукраїнській олімпіаді», — розповідає  Андрій Димерець, стипендіат фонду Леоніда Кучми.

Загалом зустріч пройшла динамічно. Спочатку президент України почув слова подяки за часи правління.

«Ніхто не вірив, що ту корупцію… А в 90-ті роки рекет, бандитизм, побори… Ніхто не вірив, що це можна подолати. Подолав і зробив це все – Леонід Данилович Кучма», — зауважує Сергій Шкарлет, ректор Чернігівського національного технологічного університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України – в Чернігові

Далі пішли запитання від студентів і викладачів. Зокрема Леонід Кучма розказав, що Крим – наш, проте перспективи визволення туманні.

«Якщо сказати про перспективи, то не маю великої надії, що це завтра буде. Не маю», — говорить Леонід Кучма, другий президент України.

Потім розкритикував амбіції українських політиків.

«Сьогодні ще півроку до виборів, а триває головна боротьба за булаву. Не за Україну. А за булаву», — зазначає Леонід Кучма, другий президент України.

І поділився рецептами молодості. Адже цього року відсвяткував свій 80-річний ювілей.

«Вручаючи стипендії, на дівчат подивився і переконаний, що одразу помолодшав», — говорить Леонід Кучма, другий президент України.

Насамкінець розказав про Мінський переговорний процес, який він нещодавно покинув, зазначивши, що боротись треба за кожного українського в’язня Кремля та сепаратистських республік.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор:  Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button