Суспільство (відео)

Луганські підприємці хочуть втридорога гріти Чернігів (Відео)

Чернігівський виконком не прийняв тарифів ТОВ «Чернігівтепло» для обігріву комунального підприємства «Чернігівське обласне патологоанатомічне бюро». Останнє не може опалюватись від чернігівських постачальників через застарілу тепломережу. Водночас воно має власну котельню, яку й орендували бізнесмени з «Чернігівтепла»

— Я повинен це затвердити? Я не дивився. Мені недостатньо пояснювальної записки. Не прийняти – це знов-таки зірвати опалювальний сезон. Я теж цього не хочу. Підкажіть, будь ласка, мені, шановні члени виконкому, як нам правильно діяти в цій ситуації? — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Вартість обігріву від цього підприємства з гучною назвою фактично на третину вища за обігрів від «Теплокомуненерго»: 2 108 гривень проти 1 412 грн за одну гігакалорію. Тоді як альтеративні джерела енергії, навпаки, мають бути на 10 % дешевші від централізованого тепла.

— Що ми робимо взагалі? Мета ж якась повинна переслідуватись. Чому ми годуємо якесь підприємство за тарифом дорожчим? Створене якесь підприємство, що тупо собі дає дорожче гігакалорій, — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

До того ж виявилось, що «Чернігівтепло» зовсім не нове підприємство. Фактично, це стара контора «Наіра-7», що опалювала патологоанатомів і в минулі роки, а зараз просто змінила вивіску. За словами членів виконкому, всі ці фірми мають луганське коріння.

— Раніше вони були зареєстровані в Луганську. Зараз переїхали до Києва і кожного року перереєструють нового постачальника, —   Людмила Максименко, начальник управління економічного розвитку міста.

 — У мене великі сумніви, що вони сплачують належним чином податки, і навіщо закривати підприємство, яке працює і заробляє більше, ніж облтеплокомуненерго. Ні, «Наіру-7» вони ліквідували і створили «Чернігівтепло», — Юрій Власенко, член виконкому.

Члени виконкому вирішили створити робочу групу за участю представників житлово-комунального господарства, управління економіки, патологоанатомічного бюро, «Теплокомуненерго», профільного заступника Кириченка та директора «Чернігівтепло», який і повинен буде обґрунтувати свої захмарні тарифи.

— Є пропозиція відкласти це рішення до вивчення питання. Прошу.

Ще статті по темі

Back to top button