Суспільство (відео)

Мерські образи, вирубані дерева та перекриття вулиць: у міській раді засідав виконком (Відео)

У Чернігові поменшає на 81 дерево. Зелені насадження спилюватимуть через заплановані реконструкції зелених насаджень, ремонти доріг і міждворових проїздів, заміну трубопроводів у різних районах міста. Про це розповів начальник КП «Зеленбуд» під час засідання виконавчого комітету. А у зв’язку з капітальним ремонтом дороги по вулиці Любомира Боднарука тут планують знести 17 дерев. Але у громадських активістів виникли питання з цього приводу.

«А ті дерева, що на березі Стрижня, входять до списку цих 17 дерев? А чому тоді два дні тому працівники «Зеленбуд» валили ці дерева до засідання виконавчого комітету, там зараз стоять пні та розпиляні дерева? Тобто ви спершу здійснили незаконну вирубку дерев, а потім легалізуєте її за допомогою виконавчого комітету?», — громадський активіст Олександр Гашпар.

«Є частина аварійних дерев, є частина неаварійних. Якщо неаварійні дерева заважають виконати певні роботи, тоді виноситься рішення на розгляд виконавчого комітету і виноситься дозвіл. Вирублено аварійні», — начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков.

З огляду на це, мер зазначив, що реконструкція цієї дороги має все одно відбутися, хоча для цього іноді треба зносити дерева і в належному стані. Він поділився з присутніми своєю мрією.

«Якщо наступного року здійсниться моя мрія – реконструкція мереж і дорожнього покриття вулиці Київської, то в нас отакі вулички, як Комсомольська, Любомира Боднарука, розвантажать потік транспорту центральними проспектами», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові знову перекриють дорогу

Також чернігівцям варто готуватись до ще одного перекриття. Цього разу воно стосуватиметься вулиці Зелена. Тут цілодобово припинять рух на відрізку дороги від Гончої до Мстиславської.

«Із 7 по 30 червня. Для перекладення частини водопровідної труби. Дозвіл від поліції є. Дозвіл на проведення робіт і всі погодження існують», — представник КП «Чернігівбудінвест» Анатолій Дзядзько.

До того ж виконком ухвалив зміни до програми забезпечення знеболювальними препаратами тяжкохворих чернігівців. Тепер перерозподіл коштів на такі заходи відбуватиметься швидше.

 «Кошти, залучені на виконання програми для забезпечення онкохворих пацієнтів відділення хоспіс, забезпечення діяльності мобільної служби паліативної допомоги дітям. І забезпечення пунктів невідкладної допомоги, забезпечення онкохворих лікарськими засобами для знеболення через аптечну мережу на пільгових умовах обєднати в межах одного заходу. І назвати його забезпечення знеболювального процесу для онкохворих в умовах стаціонару та вдома», — начальник управління охорони здоров’я ЧМР Владислав Кухар.

І хоча загалом виконком пройшов спокійно та без особливих суперечок, наприкінці засідання в мера міста здали нерви. Його обурила пропозиція начальника управління архітектури та містобудування, який виніс на розгляд виконкому питання про надання дозволу власниці однієї з квартир по проспекту Миру, 27 реконструювати горище над житлом.

«Я заборонив це питання вносити і ви кліпаєте очима своїми. Миру, 27, вам що, повилазило? І я би оце після цього клав би заяву на стіл і йшов із посади», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

У результаті мер назвав винесення цього питання його особистою образою та покинув зал засідань.

  • Я раніше так не ставився до тебе. Ти жулик просто і все. Я так не ставився до тебе. Дрібний жулик.

Уже без Владислава Атрошенка члени виконкому затвердили ще кілька важливих питань, серед яких і надання матеріальної допомоги та соціальних виплат.

Ще статті по темі

Back to top button