Суспільство (відео)

Міноборони «потрусить» казарми-свинарники (Відео)

«Це не казарма – це колонія суворого режиму», — обурювалися військовослужбовці побутовими умовами в навчальних центрах Чернігівщини та Львівщини.

Вони скаржаться на неприйнятні умови життя в казармах, де на стінах пліснява, а у вікнах – великі щілини.

Також контрактники скаржаться на форму, що не захищає від морозу та промокає наскрізь. А замість стрільб і реального навчання, кажуть, змушені гаяти час у казармах.

«Ми цілий місяць сидимо в навчальних корпусах. Спимо, просто спимо», — зізнаються бійці.

Після оприлюднення відео контрактник Артур Кузьменко почав отримувати погрози, також на нього чинився психологічний тиск. Однак він обіцяв про все розповісти на камеру, та в останню мить передумав і перестав виходити на зв’язок.

Усе, що вдалося з’ясувати журналістам, – що контрактник у військовому шпиталі. Що з ним сталося і як він почувається – інформації немає.

Телефоном командування військової частини запевнило, що з автором відео все гаразд, тиску на нього ніхто не чинив, але офіційних коментарів на інформаційний запит не надійшло. «Тільки за рішенням прес-служби командування Сухопутних військ або Генерального штабу. Тільки так», — пояснив замполіт 169-го навчального центру Володимир Олейчук.

У військовій частині вже працює комісія з Міноборони, що має підтвердити чи спростувати інформацію на відео, а також з’ясувати питанні про гроші на ремонт корпусів. Із кількох джерел журналістам підтвердили інформацію, що контрактників, які засвітилися на відео, переселили в інший корпус, щойно відремонтований.

Джерело: ТСН

Ще статті по темі

Back to top button