Суспільство (відео)

Навіть іноземці відзначили прогрес цього закладу: медичний титан Чернігівщини відсвяткував свій ювілей (Відео)

Найпотужніший медичний заклад області, Чернігівська обласна лікарня, святкує свій ювілей – 70 років.

«70 років. Насправді це майже все людське життя. Життя – це завжди розвиток, і цей заклад впевнено демонструє розвиток усі ці 70 років», — В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА.

«Лікарня, яка дуже активно розвивається та може бути прикладом для інших закладів. Крім того, це лікарня, яка дружня до своїх колег, до інших медичних закладів», — Юрій Шень, в.о. генерального директора КНП «Чернігівський центр сучасної онкології» ЧОР.

У Чернігівському філармонійному центрі відзначили день народження закладу, який виховував цілі покоління надпрофесіональних медиків нашої області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинська лікарня отримала нове обладнання (Фото)

«Батьки все життя працювали лікарями і на сьогодні батько, Анатолій Михайлович Свєтлєйший, працює в нашому ж відділенні, хоч йому 79 років завтра виповнюється, він працює, оперує, до нього люди звертаються. І це є стимулом для нас, для молодих спеціалістів», — Роман Свєтлєйший, завідувач отоларингологічного відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

«В обласній лікарні працюю з 1976-го року. Це моє життя. Я пропрацював 45 років в обласній лікарні, тому тут і навчання, і досвід, все разом. Це, можна сказати, моя альма матер», — Анатолій Свєтлєйший, лікар-отоларинголог КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

«Працюю з 1986-го року, 35 років. Це все моє життя. Це життя з студентської лавки і до сьогодення», — Олександр Марцинкевич, завідувач неврологічного відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Постійний прогрес закладу відзначають навіть іноземці, які активно співпрацюють із закладом.

«Я дуже задоволений розвитком за останній час обласної лікарні. Ми побачили, який крок уперед вона зробила. І все обладнання, яке ми передали з Італії в обласну лікарню, використовується, і, думаю, є дуже корисним для населення Чернігова й області», — Армандо Кріппа, президент італійської асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо в нових лікарнях Чернігівщини кольорові смужки на підлозі та стінах

За словами генерального директора лікарні Андрія Жиденка, запорукою розвитку та потягу до удосконалення є професіоналізм колективу закладу.

«Колектив достойний, колектив цілеспрямований і попереду в нас дуже багато роботи. Тому що ми хочемо, щоб наші пацієнти почувалися максимально комфортно й отримували максимально якісну медичну допомогу», — Андрій Жиденко, генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

«Лікарі високопрофесіональні. Обладнання зібрано високотехнологічне. Вона одна з найкращих лікувальних установ, особливо в сьогоднішній час пандемії», — Іван Якуб, депутат Чернігівської обласної ради.

«Деякі відділення – це не просто нове обладнання, це новітнє обладнання на рівні світових стандартів. Рівень діагностики на сьогодні один із найвищих в Україні», — Олег Шеремет, професор Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

Окрім цього, пацієнти лікарні відзначають ще одну особливість. Це людяне ставлення до них у стінах цього закладу.

«За всі роки. Особливо 35 років після Чорнобильської катастрофи. Медичний склад обласної лікарні виявив у лікуванні чорнобильців, по-перше, високий професіоналізм, але – що важливо – ці люди віддавали доброту та теплоту своїх сердець», — Анатолій Лігун, голова Чернігівської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Загалом про те, що таке Чернігівська обласна лікарня, сьогодні багато можуть сказати навіть прості сухі показники. Так, за рік тут лікуються приблизно 23 тисячі пацієнтів, ще 150 тисяч отримують консультації. Працюють у лікарні більше ніж 1200 співробітників. А сама вона налічує понад 20 різнопрофільних спеціалізованих відділень.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button