Суспільство (відео)

Новий обов’язковий предмет і стислі терміни: новації ЗНО (Відео)

Уже стартувала нова вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Про це на прес-брифінгу розказали педагогічні функціонери області. В центрі кампанії – зовнішнє незалежне оцінювання. Абітурієнтам важливо не проґавити, адже строки змінено.

«Дуже скорочені терміни реєстрації і немає як такого періоду перереєстрації», — розповідає Світлана Сакаєва, директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська вчителька розробила курс математики для Instagram, який готує до ЗНО

Із 8 січня і до кінця місяця всі охочі мають змогу взяти участь у пробному ЗНО. Далі – реєстрація для участі: з 5 лютого до 25 березня. Державна підсумкова атестація у формі ЗНО – до 18 березня. Дати іспитів обмежуються такими датами: починаються іспити з математики 21 травня і закінчуються хімією 13 червня. 10 – 22 липня – час подачі документів до вишів. Місця ж проведення ЗНО в області залишаться фактично незмінними.

«Пункти проведення ЗНО будуть створені на базі дев’ятьох закладів», — зауважує Ірина Лисенко, проректор із науково-методичної роботи інституту післядипломної освіти ім. К.Д.Ушинського.

Обов’язковим іспитом, як і раніше, буде тільки один – українська мова та література. Щодо решти, то абітурієнт матиме право вибору. Проте з 2021 року до обов’язкового переліку додасться ще й математика. Загалом педагоги радять майбутнім студентам докладніше ознайомитись із правилами вступної кампанії саме цього року.

«Треба буде звернути увагу на правила вступу до конкретного вишу, щоб дитина з ними ознайомилась», — розповідає Анатолій Тимошенко, проректор з науково-педагогічної роботи НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка.

Зокрема творчий конкурс для вступників на тих спеціальностях, де він потрібен, проводитимуть ще до подачі документів до навчального закладу.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button