Суспільство (відео)

Осінній призов 2020: військові розповіли про нововведення кампанії та про відповідальність за ухилення від служби (Відео)

З 1 жовтня розпочнеться осінній призов 2020. За два місяці на службу в армії мають призвати 456 строковиків. Про це розповіли в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Отримавши повістку, призовник має обов´язково прибути до центру.

«Якщо повістка не надійшла, то громадянин призовного віку зобов´язаний з´явитися до призовної дільниці в 10-денний строк від дня початку призову. Призовники, які змінили місце проживання, повинні прибути до районного чи міського територіального центру комплектування та соцпідтримки за новим місцем проживання для взяття на облік»,- Олександр Криворучко, комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині призовників тестують на коронавірус

За словами Олександра Криворучка, весінній призов показав, що кількість тих, хто ухиляється, зменшилася на 35%. Однак такі є. Їх можуть притягти до адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності. Штрафи за це наразі зросли в 4 рази, тобто до 850 гривень.

«За повторне вчинення протягом року може загрожувати штраф до 1700, замість 255. Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію зумовить штраф від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів. До 3400 грн. І для посадових осіб – до 5100. Повторне – від 5 тисяч до 8,5»,- Олександр Криворучко, комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник.

Зараз усі строковики мають проходити тестування на ковід. Обов´язковими є висновки від отоларинголога, хірурга, психіатра, стоматолога, терапевта, невропатолога, окуліста. В разі потреби залучають лікарів інших спеціальностей.

«Особовий склад, який призваний був весною, непридатний тимчасово, їм надано час для проведення лікування. Пів року минуло, ми їх додатково викликаємо. Проходимо медичну комісію і вже визначаємо, буде він придатний до призову чи ні. Якщо ми даємо можливість людині підлікуватися, то це не означає, що вона більше не піде в Збройні сили»,- Олександр Криворучко, комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник.

Розповіли і про зміни, що стосуються випускників військових кафедр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки весняно-літнього призову: брифінг в ОДА (Наживо)

«До 40 військовослужбовців, які закінчили військову кафедру, ми призиваємо на військову службу за призовом на 18 місяців. Упродовж трьох місяців вони відбувають підготовку у вищому військовому навчальному закладі. Після цього проходять на посади офіцерського складу. До участі в ООС вони залучаються за згодою»,- Олександр Криворучко, комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник.

Також строковики отримують соціальні гарантії від держави, зокрема одноразову грошову допомогу в сумі 4200 гривень. Вони перебувають на повному утриманні держави. Щомісяця вони отримують від 350 до 700 гривень.

«При звільненні в запас їм виплачується грошова допомога у розмірі 8 посадових окладів. Від 2800 до 5600 грн, залежно від військового звання та посади. Надається 10-денна календарна відпустка. Час проходження служби зараховується до трудового стажу. За ними зберігається робоче місце та зарплата»,- Олександр Криворучко, комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник.

Окрім цього, під час зустрічі підбили підсумки військових навчань у рамках програми «Об´єднані зусилля 2020». Повідомили і про те, що на сьогодні призов контрактників виконано на 107%.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button