Суспільство (відео)

Приклад ветеранів: у Чернігові пройшов всеукраїнський турнір самбо (Відео)

Всеукраїнський турнір із боротьби об’єднав кілька поколінь самбістів. Усі вони зібралися, аби згадати про видатного земляка, майстра спорту СРСР Станіслава Стасюка. Він був відданий єдиноборствам і навіть загинув на татамі. Тепер його іменем названо турнір. Син видатного спортсмена згадує, що для батька боротьба була справою життя.

«Він був такий трудяга… якщо згадувати, то можна сказати, що є така фраза, не пам’ятаю, хто сказав: геніїв і талановитих людей не буває, бувають тільки ті, хто більше працює. І от усе життя він і в боротьбі, і в житті казав, що треба працювати. Не вдається, зроби ще раз, зроби по-іншому, але роби», — син Станіслава Стасюка Сергій Стасюк.

Турнір уперше відбувся в ці вихідні. В обласній федерації самбо кажуть, що планують зробити його традиційним. Адже важливо пам’ятати про досягнення ветеранів спорту та їхній внесок у розвиток єдиноборств на Чернігівщині.

«Щоб була пам’ять про спортсменів, про ветеранів. І щоб діти пам’ятали, займаючись, що з повагою ставляться до тих людей, до ветеранів, які займались, займаються. І що вони не будуть покинуті, полишені, а що будемо розвивати цей вид спорту», — голова Чернігівської обласної федерації самбо Петро Пекур.

«Дуже приємно, коли в місті проводять змагання, тим паче на призи пам’яті ветерана боротьби самбо. Деякі юні спортсмени почали займатися завдяки своїм тодішнім кумирам. Тому це дуже позитивно, тим більше, що цей турнір уже є міжнародним. Це досить юні спортсмени, вони приїжджають із батьками, більше дізнаються про наше місто, тому в цьому дуже великий позитив», — начальник управління сім’ї, молоді та спорту ЧМР Андрій Дериземля.

До участі в змаганнях запросили і білоруських самбістів із Гомеля. Вони вже мають чималий досвід у змаганнях міжнародного рівня, та є одними з найкращих у республіці.

«Самбо вже ввійшло в олімпійську систему, тому ми виявили бажання приїхати на це змагання, показати себе, повчитися у вихованців інших шкіл», — тренер-викладач СДЮШОР Гомельського району, Білорусь Павло Шундиков.

Ветерани кажуть, що приклад видатних спортсменів важливий для виховання підростаючого покоління.

«За такої організації пам’ятних заходів, як оцей, присвячений Станіславу Михайловичу, це дає маленькій майбутній людині.. не просто навіть спортсмену, а просто людині… Є прагнення до чогось більшого, вони бачать, як досягли успіху попередні покоління… І людина тягнеться, має стимул до спортивних досягнень», — ветеран спорту Андрій Максиміхін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варвинській ОТГ відбувся тенісний турнір

«Хочу захистити свою сім’ю, мати здатність захистити себе», — Олексій.

«Стати хорошим спортсменом, зробити кар’єру», — Кирило.

У проведенні таких турнірів постійно допомагає і політична сила «Наш край». Тут наголошують на важливості розвитку єдиноборств та розбудові спортивної інфраструктури.

«Все ж таки місто потребує побудови нового палацу спорту. Тому що тих площ, на яких ми займаємось по різних куточках міста, не вистачає. І дітей ми бачимо дуже багато, дуже багато спортсменів, батьки залюбки приходили б. Треба побудувати палац спорту», — депутат ЧМР («Наш край») Віктор Бистров.

Під час турніру всіх присутніх розважали танцювальними номерами. А після змагань переможці в різних вагових категоріях отримали почесні грамоти та нагороди.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button