Суспільство (відео)

Продає улюблені іграшки задля допомоги військовим: історія 12-річної волонтерки з Чернігова (Відео)

Підземний перехід у центрі міста. Скраєчку, біля стіни, розклала іграшки Марійка. Дівчинці – 12, сьогодні вона тут, аби продати улюблені забавлянки, а отримані гроші перерахувати на потреби ЗСУ.

Волонтерити дівчинка почала ще влітку, тоді її родина тільки повернулась до міста. Тут їх зустрів понівечений російськими снарядами дім.

«Будинок трохи постраждав. Попадання плюс жили військові. Коли приїхали діти, побачили свою кімнату, я побачив, що вони змінилися»,- Сергій Федченко – тато Марічки.

Війна змінила свідомість маленької дівчинки. В одну мить Марійка подорослішала й ухвалила важливе рішення.

«Марічка з мамою зібралися, дістали ці іграшки і почали прати. Марічка сказала, що краще, ніж вони отак загинуть, я піду їх продам»,- Сергій Федченко – тато Марічки.

Спершу Марічка разом із молодшою сестричкою Софією продавали власні іграшки на східцях біля чернігівського Макдональдсу. Та зараз від холодної осені дівчинка ховається в затишний підземний перехід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяна «Сова» розказала про оборону Чернігова та обстріли міста (Відео)

«Коли тривога або коли погана погода, я у переході. А якщо хороша погода – то біля Макдональдсу»,- Марічка Полегенько – юна волонтерка.

Батьки Марійки з повагою та підтримкою поставилися до рішення дівчинки. Зараз вони активно допомагають їй і планують її час, аби волонтерство не перешкоджало всебічному розвитку.

«Коли є вільний час, бо ми їй не дозволяємо пропускати школу. Не дозволяємо пропускати заняття з художньої гімнастики»,- Сергій Федченко – тато Марічки.

Художня гімнастика – улюблена справа юної волонтерки. До війни вона приділяла заняттям увесь вільний час. У 12 років дівчинка вже має десятки медалей і кубків. Свій колектив називає другою родиною. До речі, саме члени творчої родини прийшли на допомогу дівчинці, коли вона продала всі свої іграшки.

«Я свої іграшки вже м’які продала, а дівчата з гімнастики допомогли мені зібрати нові. Не один раз приносили, тому я їм дуже вдячна»,- Марічка Полегенько – юна волонтерка.

За весь час продажів Марійці вдалося зібрати понад 40 тисяч гривень. За такий величезний внесок від маленької дівчинки військові передали їй подарунок, який мотивує дівчинку і дотепер.

«Мені передали футболку «Святий Хаймарс» із підписами воїна»,- Марічка Полегенько – юна волонтерка.

Українці – нація нескорених. А такі юні волонтери, як Марічка, вкотре доводять – нас не перемогти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button