Суспільство (відео)

Редакція «ЧЕЛАЙН» отримала позитивний лейбл міжнародної довіри (Відео)

Понад шість місяців тривала перевірка чернігівського онлайн-видання «Челайн» експертами моніторингового агентства «News Guard». За результатами аналітичного дослідження редакція «Челайн» отримала позитивний лейбл міжнародної довіри, це є ознакою того, що команда журналістів видання дотримується базових стандартів достовірності та прозорості у своїй роботі.

«Ми подали заявку на проходження міжнародної перевірки на лейбл прозорості. Команда аналітиків, фінансових експертів, різнопланових груп моніторингу працювала з нашою документацією, з фінансовою звітністю, з документами прозорості, з правами власності і найголовніше – з контентом», — Павло Солодовник – директор онлайн-видання «Челайн».

Під час аналізу контенту онлайн-видання «Челайн» експерти моніторингового агентства «News Guard» досліджували низку основних факторів створення новинних матеріалів. Серед них: достовірність підібраного фактажу, об’єктивне висвітлення подій, розкриття позиції обох сторін конфлікту, відповідність сформульованих заголовків до теми новини, зазначення авторства та чимало інших.

Саме дотримання цих стандартів під час створення своїх матеріалів журналісти «Челайн» називають основоположним.

«Під час створення свого сюжету я насамперед звертаю свою увагу на два головні аспекти: достовірність та актуальність. Ми працюємо в умовах війни, тому журналіст має оперативно реагувати на всі події та протидіяти дезінформації», — Оксана Замятіна – журналістка онлайн-видання «Челайн».

Відповідно до стандартів оцінювання, ресурс, який набирає 60 пунктів, можна вважати надійним і таким, що прозоро та достовірно висвітлює інформацію.  

«Челайн» набрав аж 75 пунктів, що не може нас не радувати і не тішити – ми пишаємося таким результатом», — Павло Солодовник – директор онлайн-видання «Челайн».

«Для мене дуже важливо працювати з командою, яка розвивається. Я вважаю, що отримання міжнародної відзнаки – це величезний поштовх для розвитку в професії. Вважаю, що це не остання відзнака, яку може отримати наша команда», — Марина Лялеко – випускова редакторка онлайн-видання «Челайн».

«Довіра читачів і глядачів для мене насамперед є головною в моїй роботі, як і загалом у роботі всієї нашої команди. Тому позитивний лейбл міжнародної довіри – це не лише наша невелика перемога, а й великий поштовх до подальшого розвитку та перемог», — Оксана Замятіна – журналістка онлайн-видання «Челайн».

Команда «Челайн» вдячна нашим читачам і глядачам за довіру. В умовах повномасштабного вторгнення висвітлення подій прикордонної Чернігівської області – надважливе завдання, яке ми щоденно продовжуємо виконувати, щоб ви могли першими дізнаватися актуальні, достовірні й оперативні новини Чернігова та області.  

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button