Суспільство (відео)

Ринок «Стрілецький» закрили: пенсіонерів ганяє «Муніципальна варта» та власники (Відео)

Ринку «Стрілецький» більше немає. Навіть прилегла до нього територія пустує. Місцеві розповідають – усе активно «зачищається», щоб не скупчувалась тепер уже не санкціонована торгівля.

«Не можна. Бояться. Звісно, бояться», — відзначає Валентина Миколаївна, жителька мікрорайону.

«Звісно, виганяють. Поліція приїжджає муніципальна. Проганяє. Тепер ринку немає, і це, виходить, спонтанний ринок», — говорить Костянтин Васильович, торгував на ринку «Стрілецький».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти ринок «Стрілецький»: відповідь міської влади

Працює єдина «торгова точка». Як кажуть, на свій страх і ризик.

«Ну, немає нікого. Ніхто не проганяв ще. А ті дні, кажуть, проганяли. Кажуть, хазяйка приїжджала і ганяла людей звідси, з вулиці», — розповідає Любов Михайлівна, торгувала на ринку «Стрілецький».

Міській владі забракло чи то волі, чи то бажання зберегти важливий соціальний об’єкт. Тепер же активно долучається до розгону «стихійників». Програли ж у ситуації тільки прості люди.

«Людям зручно було. Тут багато пенсіонерів», — зазначає Світлана Федорівна, жителька мікрорайону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці просять не закривати Стрілецький ринок

«Звісно, погано. Мене залишили без роботи», — зауважує Костянтин Васильович, торгував на ринку «Стрілецький».

«Це жах. Тут загалом люди у віці. Так зручно було. Ну, для чого це зробили?» — запитує Валентина Миколаївна, жителька мікрорайону.

«Добре було. І людям, і нам. А тепер старенькі ходять, плачуть», — говорить Любов Михайлівна, торгувала на ринку «Стрілецький».

Побутують різні чутки, що прийде на зміну ринку, але однозначно можна сказати, що найбільш незахищена верства населення – пенсіонери – у виграші від таких ротацій точно не будуть.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button