Суспільство (відео)

Що загрожує малюкам Чернігова у дитячих садках (Відео)

Дев’ятеро дітлахів підхопили кишкову паличку, — повідомляють міські санепідеміологи. Шестеро малюків уже пройшли лікування в інфекційному відділенні міської дитячої лікарні, ще двоє потрапили до обласної дитячої, одну дитину лікують амбулаторно.

Чи продовжать карантин у шістдесят дев’ятому садочку, ми вирішили поцікавитись у завідувача дошкільного закладу. Та вона також на лікарняному. Виконує обов’язки методист. Проте в закладі панує диктатура. І без дозволу керівництва спілкуватися з журналістами не можна.

«Валентино Михайлівно, тут до нас у гості «Челайн – чесні новини». – Вибачте, але я не уповноважена давати інтерв’ю. Телефонна епопею вибивання дозволів триває майже півгодини. Нарізка телефоннних дзвінків під прикольну музику. Нарешті останні вказівки перед інтерв’ю – і інформацію про карантин та кишкову паличку все ж надають, та зізнаються, що в садочку ще діють обмежувальні заходи», — старша медсестра садочка № 69 Емілія Шульга.

«Використовуємо для знезараження дезінфекційні заходи. Усі діти оглянуті лікарем-інфекціоністом. Санепідеміологи перевірили заклад і висіяли кишкову паличку ще в семи малюків. Така дитина розповсюджує ротовірусну інфекцію. Прояви хвороби», — головний інфекціоніст Чернігова Микола Картель.

Соцмережами  розповзлися чутки та паніка. Медики переконують, що вилікувати кишкову інфекцію навіть складніше, ніж грип. Та радять малечі у віці до чотирьох років  зробити щеплення.

Щоправда, вакцина від кишкових інфекцій доволі рідкісна та не внесена до таблиці обов’язкових щеплень.

Ще статті по темі

Back to top button