Суспільство (відео)

Скасування червоних зон, збільшення кількості ліжкомісць і закриття класів: ситуація з COVID-19 в області (Відео)

Наразі Україна переживає чергове зростання захворюваності на COVID-19. Про це розповіли в облдержадміністрації. Станом на 1 жовтня в регіоні зафіксовано 168 нових випадків захворювання на коронавірус. Із них 29 осіб госпіталізовано, решта лікується вдома.

«Наразі 5 хворих підключені до апаратів ШВЛ, 25 хворих на періодичній кисневій підтримці, мають супутні захворювання. Станом на 1 жовтня захворювання COVID-19 підтверджено у 209 дітей, з цієї кількості 198 одужали»,- Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірусний антирекорд: на Чернігівщині за добу 167 нових випадків

«Якщо взяти статистику за вересень і початок жовтня, то з 1 по 7 вересня нових 423 випадки за тиждень. Другий тиждень вересня – 430 випадків. І далі вже йде збільшення. Останній тиждень вересня – це 671 нововиявлений випадок»,- Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

Коронавірус проник і до навчальних закладів. По області вже захворіли 47 учнів і 99 вчителів. На самоізоляції закрито 37 класів. За словами Віталія Загайного, цей показник не критичний. Але сплеск сезонних захворювань і велике скупчення людей у школах може призвести до активного поширення коронавірусу.

«Тому ми звертаємо увагу адміністрацій, вчительських колективів і батьківських комітетів на те, що вони мають подбати про маски. Школи забезпечені засобами індивідуального захисту в приміщенні школи»,- Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжин та п’ять районів області потрапили до «помаранчевої» карантинної зони

Разом з тим, в облдержадміністрації повідомили, що з 5 жовтня «червоних» зон на Чернігівщині не буде.

«Помаранчевий рівень небезпеки встановлено в Ніжині, Варвинському, Куликівському, Носівському та Сновському районах. Жовтий рівень встановлено в Чернігові, Прилуках. І в таких районах: Бахмацький, Бобровицький, Городнянський, Козелецький, Коропський, Корюківський, Ніжинський, Ріпкинський, Срібнянський і Чернігівський»,- Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

Усього для хворих на коронавірус в області передбачено 596 ліжкомісць, із них 135 – у Чернігові. По районах завантаженість цих місць становить 52%, а по Чернігову – 90%. Тому до МОЗ вже подано клопотання, щодо внесення Чернігівської обласної лікарні до переліку закладів, що приймають хворих на коронавірус.

«Хочу наголосити: якщо в питаннях щодо закупівель медобладнання проблем немає, то ми можемо постати перед проблемою нестачі лікарів. Тому маємо дбати про своє здоров´я та навколишніх»,- Олександр Савченко, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко захворів на коронавірус

В облдержадміністрації вважають, що люди мають загострити свою увагу на дотриманні протиепідемічних заходів. Це стосується і учасників передвиборчих перегонів. Також тут розповіли про ІФА-тесувння призовників. У заклади охорони здоров´я для цього вже передано тисячу тестів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button