Суспільство (відео)

«Смертельний трюк»: поліція шукає винних у справі застреленого лева (Відео)

На Чернігівщині гастролює цирк «Кобзов». Розпочали гастрольний тур із Прилук. Та в ніч перед виставою двохрічна левиця вийшла з клітки та втекла, вкусивши працівника цирку.

Знайшли втікачку на сусідньому дворі в приватному секторі, але повернути її в клітку не вдалося – левицю застрелив місцевий мисливець. Утім, гастролей не скасували, тепер цирк чекають у Чернігові, містяни на виставу йти не бояться, проте засуджують вбивство хижачки.

— Вставай, отак ми робимо щодня, сподіємось, що він встане.

Чернігівська зооволонтерка Марина Постол щоранку робить тренувальні вправи хворому собаці. Тварина потрапила в ДТП. Зізнається: шанс на життя дають кожному. Звісткою про вбивство левиці волонтерка шокована. Засуджує циркачів. Не вірить, що ветеринари не знайшли транквілізаторів.

«Попросити тих же мисливців, щоб вони вистрелили снодійним. Потім можна було б скористатися сіткою чи зашморгом, а якщо цим не скористалися, то винна не левиця, а служителі цирку», — керівник ГО «ЗООШАНС» Марина Постол.

Вистави в Прилуках не скасували. Циркову феєрію презентують за планом. А вже з 23-го «Цирк Кобзів» гастролює в обласному центрі. Чернігівці чекають його без остраху, але засуджують вбивство тварини.

-Погано ставлюся, як це вбивати тварину і як це, що немає транквілізаторів.

— Це негуманно, але якщо була така потреба.

— Думаю, це спровокували це ж хижак.

У самому цирку подію не коментують. Прес-секретар Інна Настенко нам повідомила, що для них це велика втрата. Нині з’ясовують, хто міг відчинити клітку з хижачкою, адже спершу вона пішла до циркового куполу, а вже потім вибралася до міста.

«Поки що я вам нічого не можу сказати, це коментуватиме сам Кобзов», — Інна Настенко.

У поліції запевняють: транквілізатори шукали мало не всім містом – не знайшли. Коли левиця покусала працівника цирку, а тоді накинулася ще й на собаку – вирішили не зволікати.

«Ця тварина створювала реальну загрозу життю поліцейських, які її оточили, і транквілізаторів чомусь не знайшлося в працівників цирку, тому й було прийнято таке рішення – знешкодити тварину», — речник ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль.

Нині в поліції відкрите кримінальне провадження за статтею 271 частиною 1 Кримінального кодексу України. Поліцейські інкримінують працівникам цирку порушення охорони праці. Максимальне покарання за це – два роки ув’язнення.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button