Суспільство (відео)

Спростування міфів від чернігівського військовослужбовця про роботу ТЦК (Відео)

У суспільстві дедалі частіше поширюються міфи про військовослужбовців із територіальних центрів комплектування, нібито вони всі не мають бойового досвіду. Однак це не відповідає дійсності! Наприклад, Юрій із перших днів повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ та захищав рідні землі на передовій. Його досвід і мужність слугують яскравим прикладом того, що багато військовослужбовців із ТЦК мають значний бойовий досвід. Вони віддано виконують свої обов’язки і роблять вагомий внесок у забезпечення обороноздатності нашої держави.

«Після того як ми погнали ворога від Чернігова, я добровільно пішов далі воювати, це була Донецька, Луганська та Харківська області. Майже всі гарячі точки я пройшов.

Були поранення, і не одне, без цього ніяк.

Так склалася доля, що через кілька років я повернувся, я думаю, що ненадовго, але повернувся додому»,- Юрій – військовослужбовець ТЦК і СП Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина прощалася ще з одним Героєм

Погане ставлення до ТЦК зумовлене поширенням хибних уявлень про роботу цих установ і недооцінкою їхньої ролі у військовій структурі країни.

«Повністю забезпечують усім, починаючи з форми та закінчуючи харчуванням, і це я по собі знаю.

У нашому ТЦК такого не зустрічав, дуже культурне та лояльне ставлення, роз’яснювальна робота.

Хлопці, яких мобілізували, але які не хочуть, щоб їх мобілізовували, кажуть, що їх одразу заберуть на фронт, на «м’ясо», це все міфи та вигадки. По-перше, вони проходитимуть навчання в навчальних центрах, по-друге, коли розподілятимуть по частинах, то і там будуть навчатись, і навчання триватиме до того часу, поки командири не побачать, що вони готові виконувати якісь завдання. А ще в ЗСУ є багато роботи, яка не пов’язана з фронтом, це і логістика, і оператор БпЛА, дуже багато»,- Юрій – військовослужбовець ТЦК і СП Чернігова.

На жаль, суспільство вже не має тієї мотивації йти воювати, як це було на початку повномасштабного вторгнення.

«Зараз працює потужна реклама, на сьогодні вже всі цифровізовані, можна заходити в інтернет, там усе є, можна дізнатися про будь-яку бригаду, потрапити на вебінари, тобто інформації дуже багато, відкривай і читай годинами.

Я гадаю, що, окрім самих людей, ніхто не винен, я не розумію, як це?! Це наша земля, її треба боронити, хто в цьому винен? Якщо людина не хоче захищати свій дім, свою сім’ю… Ось наприклад, у Чернігові зараз спокійно та тихо, а кажуть: «От коли прийдуть, тоді підуть», то це не факт, що підуть.

Треба розуміти: якщо ми їх не зупинимо, вони підуть далі»,- Юрій – військовослужбовець ТЦК і СП Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Іра Пономаренко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button