Суспільство (відео)

Третя річниця створення обласного центру комплектування: чим завершився експеримент з військкоматами (Відео)

У Чернігові відсвяткували третю річницю з дня створення обласного центру комплектування та соціальної підтримки.

«Саме на базі нашого обласного ТЦК та СП проводили певний експеримент, щоб надалі можна було відрити цей досвід на інших областях нашої держави. Вперше проводився цей експеримент на базі Чернігівської області, а також Козелецького районного ТЦК та СП. По цьому зразку сформовані усі обласні та районні терцентри. Тобто так само, як сформований наш центр, саме Чернігівської області», — Олег Гончарук, полковник, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Олег Гончарук відмітив, що за три роки докорінно змінилася система територіальних центрів комплектування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде мобілізація для українок обов’язковою – пояснив Головнокомандувач ЗСУ

«Так як ми працюємо за стандартами НАТО. Раніше були військові комісаріати для того, щоб ми змінили думку суспільства і про дії військовозобов’язаних  у всіх верств нашого населення, були створені територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Основна наша мета – це надати більш якісні послуги нашим військовозобов’язаним з постановки на військовий облік, призову на військову службу і , в подальшому, супроводження наших військових пенсіонерів та учасників бойових дій», — Олег Гончарук, полковник, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Під час святкування військовослужбовців відзначили подарунками, грамотами та подяками від центру комплектування та оперативного командування «Північ».

«98% саме в нашому територіальному центрі – це все учасники бойових дій. Одна з вимог комплектування територіальних центрів полягає у тому, щоб військовослужбовець виконував обов’язки служби, мав участь у бойових діях. Участь у АТО, зоні ООС, навіть зараз у нас там теж є військовослужбовці, відряджені для виконання бойового завдання», — Олег Гончарук, полковник, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Святкового настрою додали виступи військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button