Суспільство (відео)

У Чернігові адвокати повідомили про перебіг розслідування жахливої автотрощі під Брусиловом (Відео)

У Чернігові провели круглий стіл, на якому обговорили перебіг розслідування жахливої автотрощі під Брусиловом, яка забрала життя 13 осіб, ще семеро пасажирів отримали тяжкі травми.

За словами адвокатів, які ведуть справи кількох постраждалих родин, отримувати інформацію у справі складно.

«У понеділок я звернувся до слідчого і в понеділок я отримав від слідчого різку відмову в наданні можливості ознайомитися з матеріалами кримінального провадження»,- Дмитро Мелех, керівник групи адвокатських об’єднань «Автопоміч».

Подальша комунікація з обласним керівництвом відділу розслідування злочинів у сфері транспорту дала змогу отримати певну інформацію про розслідування, проте її замало, щоб робити якісь висновки.

Відомо про оголошення підозри водію.

«Водію фури оголошена підозра у вчинені злочину. За статтею звинувачення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 10 років»,- Дмитро Мелех, керівник групи адвокатських об’єднань «Автопоміч».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, які суми компенсацій можуть отримати родини загиблих і травмовані в автотрощі під Брусиловом

Наразі тривають експертизи щодо технічного стану обох транспортних засобів. Висновки будуть у січні наступного року.

Важливим аспектом роботи для адвокатів є відстоювання виплат для постраждалих.

«Ми охопили всі напрями, пов’язані з тим, щоб потерпілим було відшкодовано в повному обсязі»,- Дмитро Мелех, керівник групи адвокатських об’єднань «Автопоміч».

На захід прийшов батько багатодітної родини, дружина якого перебуває в комі. І в такому стані перебуватиме орієнтовно пів року.

«Зараз вона буде пів року ще, і то не відомо, що далі буде»,- Андрій Тараненко, дружина якого постраждала в автотрощі та перебуває в комі.

Чоловік сказав, що через постійні візити до Чернігова, через догляд за дітьми не має часу на заготівлю дров на зиму, потрібен одяг для дітей. Попросив про допомогу.

Представники поліції на круглий стіл не з’явилися, повідомивши причину листом.

«Відповідно до норм кримінально-процесуального кодексу України, не підлягає розголошенню інформація, ознайомлення з якою на стадії кримінального провадження може зашкодити досудовому розслідуванню. Водночас повідомляємо, що інформація про хід досудового розслідування в обсязі, який не зашкодить, оприлюднена на офіційному сайті ГУНП»,- Вікторія Сидорова, організатор круглого столу.

На сьогодні адвокати ставлять собі за головну мету те, щоб родини постраждалих отримали максимальну допомогу як від страхових компаній, так і від перевізників і представників різних владних органів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button