Суспільство (відео)

У Чернігові готується до запуску розмовний клуб «Єдині» (Відео)

Мова – це стрижень української ідентичності, інструмент потужного національного єднання. В сучасній реальності мова – наша зброя, якою треба вміти вправно керувати.

Задля того, аби допомогти чернігівцям у керуванні, з 20 серпня в Чернігові відкриється розмовний клуб українською «Єдині».

«Це не уроки, це не школа. Це розмовний клуб українською. Мова – це зброя сьогодні, і з 24 лютого ми чітко розуміємо, що мова – це те наше, що не можна побороти, і те, що окупанти мовою не вміють говорити. Погані люди не можуть вимовляти все», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Ініціатива «Єдині» зародилась у Києві. Утім, сьогодні вона поступово розростається по всій країні. А вже 20 серпня перша зустріч відбудеться в Чернігові.

«Якщо говорити про цю ініціативу, то вона була організована в Києві, це громадська організація, зрозуміли, що ми єдині. Вони започаткували платформу «Єдині» в місті Києві і далі виникла мережа, яка сьогодні розходиться всією Україною. Чернігів із 20 серпня доповнить ту мапу, тут також відкриють перший український розмовний клуб», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Загальновідомо, що найкраще інформація засвоюється під час невимушеного спілкування в колі однодумців. Таку модель навчання беруть за основу організатори клубу. Навчання в клубі буде змішане – як онлайн, так і офлайн.

«Це не лише зустрічі в приміщеннях. Це екскурсії, це перегляди, це дискусії, але одна умова: все українською мовою. Відтак, людина, яка буде чути нові словосполучення, простіше буде адаптуватися та практикувати. Велика сила України – в її мові», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Зараз триває реєстрація для участі в чернігівському клубі. Знайти посилання на гугл-анкету можна на сторінці туристично-інформаційного центру в Facebook.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

 

 

Ще статті по темі

Back to top button