Суспільство (відео)

У Чернігові німець Юрген збудував хатинку для бездомних котів (Відео)

Чотири відерця пахучої каші для вимогливих гурманів – чернігівська пенсіонерка Тамара Петруніна щоранку готує цілу порцію особливого сніданку.

«Тут головки, потом в каше фарш костный, я добавляю подсолнечное масло, бывает капусту и бурячок», — розповідає

жителька Чернігова Тамара Петруніна.

Коли каша охолоне, пані Тамара додає до страви рибу – і несе тарілку на дегустацію. Біля під’їзду її чекає ціла зграя зголоднілих після ночі ласунів.

«Без рыбы не едят, варю рыбу», — продовжує жителька Чернігова Тамара Петруніна.

Чернігівські пенсіонерки нині мають багато клопоту – біля багатоповерхівки по проспекту Перемоги в них живе ціла родина котиків, часом їх кількість зростає до 20-ти – вони різного кольору і різної масті, але завжди нагодовані, чистенькі і доглянуті.

«Ми маємо зв’язок із «Зоошансом» із «Щасливою долею», а Інна Леонідівна нам допомагає, ми дуже вдячні, безкоштовно стерилізують, перетримують, а тоді ми забираємо», — зазначає жителька Чернігова Любов Крупенич.

Для своїх улюбленців пенсіонерки не шкодують ані грошей, ані часу – по черзі прибирають територію…

«Підмітається, усе робиться, і квіти садяться», — розповідає жителька Чернігова Людмила Гусельникова.

І по черзі купують їжу та готують сніданки й вечері.

«Купуємо що найдешевше, на пенсію – пшеничну крупу, голови курячі, кістковий фарш, рибку, яка дешевша», — продовжує жителька Чернігова Любов Крупенич.

Колись у цій п’ятиповерхівці жив німець Юрген. Для пухнастих він збудував будинок із березових пеньків і прикрасив територію клумбами. Так він привчив мешканців будинку до естетики.

«Він ходив, збирав щепки, по всьому місту збирав, він збирав пляшки на смітниках, вони ж німці – педанти, вони люблять охайність, усе це мужчина зібрав і поїхав, а ми тепер і жалкуємо, бо такого вже більше може і не бути, розумієте», — переймається жителька Чернігова Людмила Гусельникова.

Пенсіонерки бідкаються, що знайшлися в будинку й ті, хто хоче зруйнувати місце, де щодня пенсіонерки, годуючи котиків, обговорюють свої буденні справи. Хтось на дрова покрав березові пеньки біля клумби. Загроза нависла і над котячою хатинкою. Звинувачують сусіда.

«Я б йому хотіла передати привіт, Андрій Макаренко з 5-го під’їзду, він противник, я йому хочу передати привіт, шкода, що пісню не можу передати, розумієте, щоб він любив трохи і не себе, а любив живу природу», — наголошує жителька Чернігова Людмила Гусельникова.

Бабусі переконані, за їхню доброту до братів наших менших доля обов’язково подарує їм щастя. Жіночки закликають кожного не бути байдужими до тваринок, особливо тих, які не мають власного дому. До речі, котячу хатинку облюбували навіть їжачки. Вони тут часті гості.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button