Суспільство (відео)

У Чернігові презентують роботи українських художників про Седнів (Відео)

Чарівні пейзажі Седнева, відомі постаті та пам’ятки історії і культури. До 60-річчя заснування Будинку творчості художників у Седневі в одному з залів галереї «Пласт-Арт» у Чернігові відкрилася виставка робіт «Седнів – простір творчості».

 «Це справжня подія для всіх митців, тому що протягом цього всього періоду художники з усіх куточків України бували в Седневі. Це, можна сказати, справжня мекка для митців усієї України. В експозиції представлені роботи різних років, різних митців, безперечно знаних митців в Україні та своєрідна ретроспекція історій Седнева.»,- Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України

На виставці представлено 70 картин 37 художників, які свого часу відвідували творчі пленери в Седневі і, надихаючись його краєвидами, створювали свої роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності (Відео)

 «Ця виставка всеукраїнська, тому що тут представлені роботи Спілки художників України. Це і Київ, і Харків, і Одеса, і Донецьк, і Львів. Ось ці роботи, які представлені на пленерах. Деякі роботи, може, створені не в Седневі, а після цього, але за мотивами седнівськими.»,- Тетяна Сухова, куратор виставки «Седнів – простір творчості»

Будинок художників у Седневі було створено завдяки відомій художниці Тетяні Яблонській, саме воназапропонувала створити творчу базу в Седневі. Щомісяця в цьому будинку збиралися художники з усієїУкраїни.

 «Уперше в житті я потрапив до Седнева ще студентом, коли мене запросили до творчої групи дуже відомих митців з України. Для мене це була справжня школа. Школа як для майбутнього художника – побачити та попрацювати поруч із насправді видатними митцями. Ще тоді, будучи зовсім юним студентом, я зрозумів, що частинка мого серця назавжди залишиться в Седневі.»,- Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України

Наразі Будинок творчості художників у Седневі закритий через безпекову ситуацію, проте вже після Перемоги він продовжить свою роботу. Відвідати виставку «Седнів – простір творчості» в Чернігові можна протягом двох місяців.

 «Ми свято віримо, що вже після Перемоги перший пленер, який відбудеться на седнівській базі, буде присвячений саме Перемозі України.»,- Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button