Суспільство (відео)

У Чернігові створили онлайн-платформу для об’єднання волонтерів і тих, хто потребує допомоги (Відео)

У Чернігові волонтери презентували новий онлайн-проєкт «Єдина Платформа». Цей проєкт про волонтерство й об’єднання. Основна його мета – за допомогою інтернету об’єднати в одному місці волонтерів, благодійників і тих, хто потребує допомоги, тобто створити своєрідний спільний ресурс допомоги.

«Ми на сьогодні маємо говорити про єдність, про єдність між волонтерською спільнотою, бізнесом, який допомагає, й органами влади», — Олександр Маркін, волонтер.

«Ми хотіли зробити цю платформу, щоб можна було об’єднати зусилля тих, хто потребує допомогу, і тих, хто може цю допомогу надати. Це може бути психологічна допомога, матеріальна, грантова, фондова», — Олександр Якубін, депутат Чернігівської обласної ради.

Ідея створення цієї онлайн-платформи виникла ще влітку минулого року, а восени вже почали розробляти інтернет-ресурс.

«У процесі нашої волонтерської діяльності ми поставали перед тим, що в когось є ресурси, а хтось інший реалізовує проєкт, і ті ресурси, які він міг би задіяти безкоштовно, є в іншій громадській організації або в бізнесу, який хоче долучитися, він замість цього закуповує цей ресурс», — Олександр Маркін, волонтер.

Наразі платформа працює в тестовому режимі – аби створити певну базу волонтерів і надалі допомагати населенню.

«Є дві кнопки: «запит на допомогу» і «надати допомогу». Ми наразі будемо формувати «надати допомогу», щоб створити єдину базу з ресурсами фондів, волонтерів, бізнесу, який може долучатися, органів влади, і коли ми базу цю заповнимо, вже ми будемо виносити на загал», — Олександр Маркін, волонтер.

«У нас була задумка, в нас була своя концепція, як ми це бачимо. А далі нам потрібно ще кілька місяців для того, щоб усе це дописати. Ми далі хочемо почути відгуки від волонтерів, може, від голів ТГ, якби це вони бачили, щоб ми могли цю платформу дописати», — Олександр Якубін, депутат Чернігівської обласної ради.

Після напрацювання бази люди, які потребують допомоги, можуть залишити свою заявку на онлайн-платформі та зазначити, яка саме допомога їм потрібна.

«Дуже прикро, що ми роз’єднані, і в якихось навіть гуманітарних питаннях ми намагаємося конкурувати між собою, хоча волонтерство – це не про конкуренцію. Волонтерство – це, щоб ми допомогли людям, об’єдналися і надали більш якісну допомогу», — Олександр Маркін, волонтер.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button