Суспільство (відео)

У Чернігові відкрили інтерактивну експозицію, присвячену загиблим воїнам (Відео)

У Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки оновили «Пантеон Героїв Сіверського краю». Тут розмістили фото всіх героїв із Чернігівщини, які загинули на сході України.

«Тут не лише військовослужбовці ЗСУ, а також службовці Нацгвардії, поліції, інших структур. По нашій Чернігівській області загинуло більше як 200 військовослужбовців під час виконання бойових дій саме на сході нашої держави. Стосовно кожного стенда ми збирали інформацію не лише з офіційних джерел, а й із документів добровольчих батальйонів. Тому що інформації дуже багато і це дуже кропітка робота, яку виконують працівники територіального центру»,- Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського ОМТЦК та СП, полковник.

Урочисте відкриття оновленого пантеону провели в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки 27 серпня. Його приурочили до Дня пам’яті захисників України.

«Ми плануємо приводити під час призовної кампанії сюди представників призовної молоді, вони бачитимуть хлопців, які загинули на цій війні»,- Вадим Лільчицький, заступник військового комісара Чернігівського ОМТЦК та СП, підполковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрили «Пантеон Героїв Сіверського краю» (НАЖИВО)

Біля кожного фото є QR-код, після наведення на який можна прочитати достовірну інформацію про загиблого.

«Є електронна база, що теж ведеться на нашому сайті, в Мережі інтернет. Ми приділяємо велику увагу тому, що ця інформація є загальнодоступною не тільки для громадян нашої держави, а також для громадян РФ, які на сьогодні не володіють цією інформацією, не знають дійсного стану справ на суміжних територіях»,- Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського ОМТЦК та СП, полковник.

«За сім років патріотичне виховання у нас, у Чернігові… ми як прикордонна зона маємо бути вищі, бо ми як щит для всієї України. І щоб патріотичне виховання було, то треба, щоб така робота була проведена»,- Людмила Бруй, голова ГО «Родина воїна», мати загиблого Миколи Бруя.

«Я мати солдата Євгена Бушніна, він служив у спецназі в 8-му Хмельницькому полку. Я добре пам’ятаю відкриття першого пантеону. Найстрашніше в тому, що кількість збільшилася. А так будь-яке засвідчення подвигу наших дітей воно тут»,- Наталія Бушніна, мати загиблого Євгена Бушніна.

Оновити «Пантеон Героїв Сіверського краю» допоміг народний депутат України Борис Приходько.

«Я хотів би своїм наказом подякувати за цю велику кропітку роботу та нагородити вас відзнакою обласного військового комісара. Дозвольте вам її вручити»,- Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського ОМТЦК та СП, полковник.

«Вона буде дійсно дорога мені. Моєму серцю. Тому що я долучився до такої важливої справи. Хочу також подякувати присутнім тут батькам, що виховали таких дітей, які не пошкодували свого життя, щоб захистити нашу Вітчизну»,- Борис Приходько, народний депутат України.

Борис Приходько наголосив, що треба нести інформацію про славу героїв із Чернігівщини.

«Час іде, і тільки за останній рік додалося четверо хлопців, які загинули в зоні АТО/ООС. Я долучився з метою підтримки оновлення пантеону, щоб більше інформації було донесено до людей. Я з великим задоволенням і великою честю це зробив, тому що патріотичне виховання нашої молоді – одне з найважливішого для нашої незалежності. Я вважаю, що в кожному обласному військкоматі ми повинні мати стенд пам´яті наших героїв»,- Борис Приходько, народний депутат України.

Після урочистого відкриття оновленого пантеону провели літію за загиблими на сході воїнами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button