Суспільство (відео)

У Чернігові викрили підпільний завод із виготовлення алкоголю (Відео)

У Чернігові виявили справжній алкогольний мінізавод. У місцевих ділків детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки Київської області спільно з іншими правоохоронними органами вилучили обладнання та майже 38 тисяч літрів фальсифікату. Вартість вилученої продукції – понад 9 мільйонів гривень. Слідством встановлено, що з метою незаконного збагачення група осіб налагодила масове виробництво контрафактної продукції на території одного з виробничих комплексів. Для цього фігуранти справи налаштували обладнання, закуповували необхідну сировину та матеріали.

«Зловмисники розливали алкогольні вироби в скляну тару під виглядом українських брендів, та при цьому використовували підроблені марки акцизного податку. Реалізовували небезпечний для життя та здоров’я людей фальсифікат оптовими партіями довіреним клієнтам по всій території України», — Олег Ісевич, речник ТУ БЕБ у Київській області.

Співробітники БЕБ провели обшуки на заводі, на якому безпосередньо здійснювалося виробництво та фасування продукції. Окрім того, проведено низку обшуків вантажних автомобілів і складських приміщень на території Київської області.

«Розслідування триває, наразі встановлюється повне коло причетних осіб і подробиці схеми з виготовлення та постачання контрафактної алкогольної продукції», — Олег Ісевич, речник ТУ БЕБ у Київській області.

У Бюро економічної безпеки України також зазначають, що за перше півріччя 2023 року вже вилучено 375 тонн фальсифікованого спирту та лікеро-горілчаних виробів, а також обладнання вартістю понад 650 млн грн.

Відео – ТУ БЕБ у Київській області

Ще статті по темі

Back to top button